- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Εξομολογήσεις μιας 40αρας

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Εξομολογήσεις μιας 40αρας

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τελευταία μας επαφή εδώ μέσα.  Τελικά πάλι Γενάρη επέστρεψα σε τούτη δω τη γωνίτσα να γράψω το κατιτίς μου.

Καλή Χρονιά σας εύχομαι με χαμόγελα αληθινά, όνειρα που πραγματοποιούνται, εμπόδια που ξεπερνιούνται, παντοτινή υγεία και καθαρή αγάπη!!! 

Όχι, δεν θα αρχίσω τις δικαιολογίες γιατί χάθηκα. Οι δυο τελευταίες χρονιές ήταν από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών, προσθέστε και την αναβλητικότητά μου, ορίστε το αποτέλεσμα. Παραμέλησα το blogging μεταξύ άλλων. 

Αυτή την ανάρτηση την είχα ξεκινήσει λίγο μετά τα μπέρθντεϊ μου, τον Ιούνιο, αλλά τώρα αξιώθηκα να την αποτελειώσω.  Βάλτε στο you tube αυτό (αγαπημένο μου και ανεβαστικό κομματάκι) και μετά αυτό, και συγχρόνως....διαβάστε με!

φώτο

Έκλεισα επιτέλους αυτά τα άτιμα τα δεύτερα άντα που τόσο συζητιούνται, που τόσο σημαδιακά είναι στη ζωή μιας γυναίκας και που πολλές φοβούνται να τα ξεστομίσουν γι'αυτό και παραμένουν δεσποινίδες ετών....39.

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ δεν ξέρω ακριβώς πως αισθάνομαι. Γενικότερα επειδή πάντα μικροέδειχνα (λόγω καλής ποιότητας DNA από τους γονείς μου-να τα λέμε αυτά) δεν με απασχολούσε το μεγάλωμα. Νόμιζα η αφελής πως "μεγαλώνω" σημαίνει μόνο πως γερνάω εξωτερικά και εγώ θα παρέμενα για πάντα φρέσκια, ανέμελη και στην τσίτα όπως στα 20!

Το 'παίζα κουλ πάντα για την ηλικία μου και καμάρωνα όταν με έκαναν όλοι μικρότερη.  Όμως η πραγματικότητα είναι μια. Μεγαλώνουμε. Και αυτό φαίνεται έξω αλλά και μέσα μας.  Δεν σημαίνει βέβαια πως είναι κακό. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο κύκλος της ζωής.

Πώς το πήρα?  Ανάμεικτα τα πράγματα παιδιά. Μια γλυκόξινη σως από σκέψεις και συναισθήματα.  

Από τη μια πέφτω με τη σκέψη πως (τελικά) μεγαλώνω κι εγώ.

Δεν γουστάρω....

.....που περνάνε τα χρόνια, που βλέπω ρυτίδες στον καθρέπτη, χαλάρωση στο υπόλοιπο κορμί και στα πλαδαρά μου μπράτσα που πλέον το σκέπτομαι δεύτερη φορά πριν τα εκθέσω:)

....που πασαλείβομαι γεμάτη ενθουσιασμό και προσδοκία με κρέμες για κυτταρίτιδα και σύσφιξη (πάντα λίγο πριν την εμφάνιση στην παραλία) και το χειρότερο είναι πως έχω οφθαλμαπάτες πως φεύγει!!!!  Είμαι τελικά άλλο ένα θύμα πετυχημένου μάρκεντιγκ και αυθυποβολής!

....που βγάζω (κι εγώ) άσπρες τρίχες γι'αυτό και τις τραβάω λες και δεν θα ξαναβγούν! Ναι, το ξέρω πως δεν πρέπει αλλά είμαι ανάποδος άνθρωπος και έτσι όπως τις βλέπω να ξεχωρίζουν μου τη δίνουν!

....που δεν έχω πια υπομονή με τους στενόμυαλους, τεμπέληδες, καρμίρηδες ανθρώπους και γενικά...δεν έχω πια υπομονή!

.....που δεν έχω τις αντοχές που είχα στα 20 και στα 30 και πέφτω τα βράδια ξερή για ύπνο λες και δούλευα στα λατομεία!

.....που πριν 20 χρόνια το μόνο που με ένοιαζε ήταν η δουλειά μου, η διασκέδαση, τι θα φορέσω και με ποιον γκόμενο θα βγω και τώρα έχω δεκάδες έγνοιες και υποχρεώσεις και όταν βλέπω κοριτσόπουλα να περνάνε ξέγνοιαστα από μπροστά μου ζηλεύω. Ναι, το ομολογώ. 

Από την άλλη όμως νιώθω πιο ώριμη από ποτέ και αυτό οφείλεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στη μητρότητα που ήταν ότι καλύτερο μου συνέβη. Τα παιδιά μου είναι η ζωή μου. Καμαρώνω, ελπίζω, προσπαθώ, παλεύω, ονειρεύομαι, προσεύχομαι γι'αυτά.

Αισθάνομαι πως διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου, την πιο συνειδητοποιημένη θα έλεγα. Ξέρω τι θέλω, πως το θέλω και γιατί το θέλω.

Αγαπώ αληθινά

Αποβάλλω τους λεκέδες από τη ζωή μου. Βάζω πλυντήριο στις σχέσεις μου και κάνω καλό ξεσκαρτάρισμα στα λευκά/χρωματιστά, δίνοντας προτεραιότητα στους καθαρούς, φωτεινούς, ζεστούς ανθρώπους.  Δεν ξέρω αν ακούγεται σωστό ή εγωιστικό όμως είναι αληθινό. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Οικογένεια και αγαπημένοι φίλοι = Νο 1.
(Στους 90 βαθμούς πλένω τις σχέσεις μου αλλά το 40 είναι το νούμερο σήμερα!!)

Δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου, δεν με νοιάζει να είμαι αρεστή σε όλους, Δεν χαϊδεύω τα αυτιά των φίλων μου και θα τους πω αυτό που πιστεύω αν θεωρώ πως είναι λάθος και αν φυσικά με ρωτήσουν:)  

Αναγνωρίζω τα λάθη μου, ζητώ συγνώμη χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. 

Ξέρω τι μου πάει και τι όχι και δεν με φοράνε τα ρούχα.  Μπορεί να μην αγαπώ 100% το σώμα μου όμως ξέρω πως να το αναδείξω:) Αμ πως!
φώτο
Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για μένα, να κάνω πράγματα που αγαπώ.  Άργησα να το συνειδητοποιήσω και χρειάστηκα και βοήθεια ειδικού όμως είμαι σε καλό δρόμο. Έτσι άρχισα μαθήματα δημιουργικής γραφής με έναν καταπληκτικό, σεμνό και ταλαντούχο δάσκαλο και ελπίζω μια μέρα να γίνω Βαγγέλης στη θέση του Βαγγέλη! Το 'χω ρίξει και στο διάβασμα ανακοινώνοντας σε όλους πως θα γίνω μεγάλη συγγραφέας (τρομάρα μου) και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τις αναγνωστικές μου προτιμήσεις, αφήνοντας για λίγο τα αστυνομικά που τόσο λατρεύω. Ο χάσμπαντ με φωνάζει Carrie Bradshow της Νίκαιας!  Εγώ βέβαια δεν θα γράψω για το Σεξ και την πόλη αλλά ας μη λέω κι άλλα μεγάλα λόγια!

Μιας και είπα για τον χάσμπαντ. Ξέρω πια με σιγουριά πως είναι αυτός ο ΈΝΑΣ που μου αντιστοιχεί στη ζωή και με κανέναν άλλο δεν θα μπορούσα να κάνω χωριό, να με ανέχεται, να με αγαπάει, να με ξέρει καλύτερα απ'ότι εγώ, να με τρελαίνει, να με κάνει να γελάω, να με βγάζει απ'τα ρούχα μου, να με κάνει να νιώθω όμορφη. Τέλειος δεν είναι, όπως ούτε και εγώ (καλά, αυτά τα λέω για να τα πω, είμαι τέλεια! γκουχού γκουχού) και ξέρω επίσης πως η σχέση θέλει δουλειά για να μείνει ζωντανή και ν'ανθίζει. Αβίαστα και αβάδιστα αυτά δεν γίνονται. Μόνο στα παραμύθια. Έτσι διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο "10 τρόποι να κάνετε τον άντρα σας να θέλει να γυρίσει σπίτι" και ένας από αυτούς τους τρόπους ήταν να του στείλουμε ερωτικό sms στα ξαφνικά, χωρίς λόγο. Έτσι και έκανα. Και το έστειλα το ερωτικό μήνυμα. Και με πήρε ο καημένος τηλέφωνο και μου είπε "Πόσα θέλεις??????" Γκντουπ!

Τελικά αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, όχι δεν θα αντάλλαζα τις εμπειρίες όλων αυτών των ετών με την ανεμελιά των νεανικών μου χρόνων.  Μου αρέσει που μεγαλώνω αλλά αν γίνεται Ύψιστε, μπορώ να μείνω εδώ που είμαι......με το μυαλό 40αρας αλλά το κορμί 20αρας?????


φώτο


Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλα ωραία κι έξυπνα για τις 40αρες, η φίλη μου η Σοφία που είναι πιο μεγάλη από μένα κατά.....μισό μήνα, έκανε ένα ξεκαθάρισμα και 40 διαπιστώσεις για την περίφημη αυτή ηλικία εδώ αλλά και η Ελένη τα λέει εδώ και καιρό στο blog της.


44 σχόλια:

  1. Χχαχαχχα! Φίλη μου! Τέλεια (υπερτέλεια θα έλεγα!) φίλη μου! Συγγραφεάρα μου!
    Ώριμη και κατασταλαγμένη, παλαβιάρα μου, σε λατρεύω!
    Για όλα αυτά που έγραψες (και για όσα ίσως σκεφτόσουν να γράψεις και... συγκρατήθηκες!)
    :-p
    Αγάπη μου γλυκιά, υπάρχουν 20άρες που βαριούνται τη ζωή τους, υπάρχουν 20χρονες που είχαν ήδη από τα 17 τους κάτασπρα μαλλιά (το έχω δει, γι'αυτό στο λέω), υπάρχουν και 40άρες που ακόμα και σήμερα δεν ξέρουν πού τους πάνε τα 4!
    Ήσουν, είσαι και θα είσαι ΘΕΑ! Τελεία και παύλα!
    (Όπως θα κατάλαβες, σε καλοπιάνω για να μας πεις "πόσα θέλεις?" τελικά!!!!!)
    ;-)
    Χάρηκα που σε είδα εδώ μέσα ξανά! (Ευτυχώς που υπάρχει και το instagram...!)
    Μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Δημητράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ γλυκό μου πλάσμα!! Εσύ πόσα καταλαβαίνεις!!!!
      Έχεις φυσικά δίκιο για τις ηλικίες και σίγουρα δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρωπους. Απλά εδώ προσπάθησα να χαριτολογήσω:)
      Το ξέρω πως το ξέρεις, απλά το αναφέρω μην παρεξηγηθώ:)
      Που λες, σχετικά με το πόσα θέλω, δεν έχω καταλήξει ακόμα:))) χα χα χα
      Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έγραψες!!!!

      Διαγραφή
  2. Είδες? Ανώδυνα και σοφά είναι τα σαράντα...μια χαρά ηλικία!
    Πέθανα στο γέλιο με το "Πόσα θέλεις"...κάπου θα χάθηκε το μήνυμα που έστειλες!
    Χάρηκα που σε πέτυχα και με την ευκαιρία να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και να είσαι πάντα ευτυχισμένη, χωρίς άλλες δυσκολίες!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Μαρία μου. Μια χαρά ηλικία είναι τα 40!!! Πλέον τα εκτιμώ πολύ:)
      Διάβασε ο χάσμπαντ την ανάρτηση και μου λέει "πότε μου έστειλες ερωτικό μνμ;;;"
      Εκείνος κατάλαβε σεξουαλικό!!!! Χα χα χα Συνεννόηση μπουζούκι:)))
      Σ'ευχαριστώ πολύ που πέρασες και για τις ευχές σου!!!!

      Διαγραφή
  3. πολύ χάρηκα που είδα την ανάρτησή σου Δήμητρα!! τις απολαμβάνω τόσο πολύ..
    είναι πολύ ωραίο να έχεις φτάσει στο σημείο που να θέλεις να αποβάλλεις τους λεκέδες από την ζωή σου και να το κάνεις επιτέλους πράξη!
    ναι, έχεις δίκιο! είναι η ωραιότερη ηλικία! και πρέπει να την ευχαριστηθούμε!
    σε φιλώ! καθυστερημένα χρόνια πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου ναι, επιτέλους το κάνω πράξη αυτό με τους λεκέδες. Αργούμε αλλά κάποια στιγμή ξυπνάμε!!
      Με κάνουν πολύ χαρούμενη τα λόγια σας πως απολαμβάνετε τις αναρτήσεις μου. Διότι αυτός είναι ο σκοπός μου. Να σας φτιάχνω το κέφι και μαζί να χαίρομαι και εγώ:)
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές αν και εγώ καθυστέρησα και όχι εσύ:))

      Διαγραφή
  4. Δημητρούλα μου επέστρεψες επιτέλους (έστω και 40άρα!)! Όλο έβλεπα το blog σου στο blogroll στο Ανθομέλι κι έλεγα να το αφαιρέσω (πότε πέρασε ένας χρόνος) αλλά σε πείσμα και με την ελπίδα ότι θα επιστρέψεις το κρατούσα! Και να σαι! Μας έλειψες και ελπίζω να μην κάνεις άλλον ένα χρόνο να επιστρέψεις σε παρακαλώ. Τι δηλώσεις είναι αυτές πάλι για τον αντρούλη σου!! Ανατρίχιασα καλέ! Κλείνω με μία συμβουλή! Τις άσπρες τρίχες δεν τις τραβάνε γιατί βγαίνουν κι άλλες... τις κόβουν και για να μην τις βλέπουν τις βάφουν! χαχα!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα το ξέρω γμτ αλλά όλο ξεχνάω να τις κόβω και τελικά τις τραβάω!!!
      Σ'ευχαριστώ Κατερινάκι μου για τα υπέροχα λόγια σου. Πάντα σ'έχω στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι το blog και πως το έχω παραμελήσει. Είσαι από τις Νο 1 φανς μου κοριτσάρα μου!!! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

      Διαγραφή
  5. Kοίτα εγώ ακόμη είμαι μικρή, δεν με αφορούν όλα αυτά (μέχρι τον ερχόμενο νοεμβρη τουλάχιστον χιχι) τα διαβαζω όμως ακαδημαικά!
    Και έτσι ακαδημαικά που τα διαβάζω μια χαρά μου ακούγονται τα 40! πολύ πιο τέλεια και απο τα 20 μπορώ να σου πώ! γιατί τότε ζούσαμε, ντυνόμασταν, συμπεριφερόμασταν για τους άλλους, ενώ τώρα για πάρτι μας! και όσο γι αυτο το ξεκαθάρισμα που λες, εμένα μου ακούγεται λυτρωτικό και επιβεβλημένο! νομίζω ότι ειναι μια διαδικασία που έτσι και αλλιώς ασυναίσθητα στο διάβα της ζωής, απλα μεγαλώνοντας γίνεται πιο συνειδητοποιημένα!
    Χάρηκα πολύ που σε διάβασα και ας σε εχω χάσει από την real life! εύχομαι μόνο να μην χρειαστεί να περιμένουμε άλλον έναν χρόνο για ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβαζε Μαχάμα μου εσύ, διάβαζε κι ας είναι μακριά ακόμα τα 40:)))
      Έχεις τόσο δίκιο, λυτρωτικό και επιβεβλημένο είναι, όπως ακριβώς το λες.
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια και που πάντα με στηρίζεις όταν εμφανίζομαι στη μπλογκόσφαιρα.
      Άντε να δω πότε θα καταφέρουμε να βρεθούμε από κοντά!!!
      Φιλάρες πολλές

      Διαγραφή
  6. Καλέ εγώ στα έλεγα που είσαι σαν κοριτσάκι κι εσυ γέλαγες!!! Αγαπημένη μου είσαι τόσο θετικός και χαμογελαστος άνθρωπος που ποια ρυτίδα και ποια χαλαρωση μου λες....Σημασια έχει πως νιώθουμε ...υπάρχουν περίοδοι που νιωθω όχι 40,μην σου πω και μεγαλύτερη κι ας με κάνουν για 25(να τα λέμε και αυτα...χαχα). Λοιπον περιμένω κι άλλες αναρτήσεις ΦΕΤΟΣ!!!! φιλάκιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες που είμαι άτιμο πλάσμα??? χα χα χα
      Καλά, αυτό που κατά περιόδους αισθανόμαστε γριές είναι άλλο μεγάλο θέμα:) είμαστε τρελά πλάσματα εμείς οι γυναίκες Αλεξάνδρα μου! Δεν μας πιάνει κανείς!!!
      Κι άλλες αναρτήσεις θέλεις λοιπόν ε?? Ελπίζω να ανταποκριθώ επάξια:)
      Φιλάρες πολλές κοριτσάκι μου και σ'ευχαριστώ που πέρασες πάντα με τα καλά σου λόγια!!!

      Διαγραφή
  7. Fabulous σαρανταρα, καλη χρονια!
    Τωρα εισαι δηλαδη 2 20αρες;
    Θα περιμενω με ανυπομονησια το βιβλιο σου! Παντως οσο μεγαλωνουμε σα να βρισκουμε το δρομο μας και τα ταλεντα μας!
    Πολλα φιλια διδυμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ μη σου πω και 3 20αρες άμα λάχει:))))
      Σ'ευχαριστώ Δημητρούλα μου για τα σαπόρτινγκ λόγια!!! Διδυμάκι και Δημητρούλα μου!!!
      Θα σου στείλω υπογεγραμμένο αντίγραφο βεβαίως βεβαίως!!!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  8. καλη επιστροφη!!!
    να ειναι δυναμικη, ελπιδοφορα και χαρουμενη οπως παντα!
    καλως ορισες
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου πολύ σ'ευχαριστώ που πέρασες από εδώ καθώς και για τα ζεστά σου λόγια. Έχω διαβάσει πως εξέδωσες την πρώτη σου ποιητική συλλογή και πολύ χάρηκα που έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και ν'αγγίξει πολλές ψυχές.
      Σου στέλνω πολλά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  9. "Αποβάλλω τους λεκέδες από τη ζωή μου. Βάζω πλυντήριο στις σχέσεις μου και κάνω καλό ξεσκαρτάρισμα στα λευκά/χρωματιστά, δίνοντας προτεραιότητα στους καθαρούς, φωτεινούς, ζεστούς ανθρώπους. Δεν ξέρω αν ακούγεται σωστό ή εγωιστικό όμως είναι αληθινό. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Οικογένεια και αγαπημένοι φίλοι = Νο 1." Κοριτσάρα μου, σε αγαπώ πολύ και τρελαίνομαι που ξανάγραψες στο blogοσπιτάκι σου! :) Σε διάβαζα και γελούσα, αλλά με συγκίνησες κιόλας! Είναι για καλό ό,τι περνάμε αγάπη.
    Βέβαια, το αίτημα στον Ύψιστο ας το κάνουμε όλες μαζί, δεν είναι κακό! :D Πώς σβήνουμε τα φώτα για 1 ώρα για να σώσουμε τον πλανήτη; Ε, έτσι να κάνουμε κάτι αντίστοιχο να προσευχηθούμε γι αυτό οι 40άρες. Π.χ. ας βγούμε γυμνές στους δρόμους. :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Ευχαριστώ για την αναφορά! <3

      Διαγραφή
    2. Γέλασα τόσο πολύ με τη σκέψη να βγούμε γυμνές στους δρόμους για το αίτημά μας προς τον Ύψιστο!!! Α ρε Σοφάκι χα χα χα!!!!!
      Τα 40, που λες, είναι μια καλή ηλικία να βάζουμε τις πλύσεις αυτές και να ζούμε καθαρά, χωρίς βρωμιές:)
      Όσο για το ότι γέλασες, αυτό είναι που με ικανοποιεί εδώ μέσα. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Να γελάτε!!! Δεν θέλω να διαβάζω για άσχημα νέα και στεναχωρητικά. Μες τη ζωή είναι κ αυτά βέβαια αλλά δυστυχώς έχουν καταντήσει να είναι περισσότερα από τα ευχάριστα. Μοιράζουμε χαμόγελα λοιπόν και αλλάζουμε την κατάσταση:)
      Παρόλο που έχω παραμελήσει το blogging, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως ένα από τα καλά του είναι που σε γνώρισα και γίναμε φιλενάδες αγαπημένες!!!

      Διαγραφή
  10. Καλέ τώρα το είδα!!! Δήμητρά μου αγαπημένη μήπως αυτό είναι το come back που περιμέναμε όλοι από εσένα!!!! Θα σε κάνω share sto facebook κι εσύ λέγε ότι θες!!! Σε φιλώ σε αγαπώ τρελοσαραντάρα μου! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα χειμαρρώδη μου Καλίτσα εσύ!!! Δεν ξέρω αν είναι come back αυτό, μακάρι δλδ. Το παίρνω χαλαρά κ όπως βγει!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για το share και για τη στήριξη:))

      Διαγραφή

  11. Εντάξει σαρανταρα μπορεί να μην είμαι ακόμη - δεν αργω μην γελιεσαι σκάρτα πέντε χρόνια ακόμα, χιχιχι - αλλά μίλησες μέσα στην καρδιά μου... Και επειδή με το Σοφακι έχουμε καρμικη σχέση και ας μην το ξέρει, και εγώ με το απόσπασμα που ξεχώρισε και η ίδια ξεχώρισα και εγώ! Είναι αστείο που έτυχε και ανέφερα στο instagram για ανάρτηση ακριβώς την στιγμή που ανέβασες, διότι και σε άλλα σχόλια σου έχω σκεφτεί να το γράψω αλλά όλο το ανέβαλα.... Αγαπώ τον τρόπο που γράφεις, τον τρόπο που σκέφτεσαι, τον τρόπο που μοιράζεσαι... Μην χάνεσαι για τοσο μεγάλα διαστήματα... Σε φιλώ γλυκά γλυκά.. (Παρεπιπτοντως εμένα ο δικός μου ο άντρας θα με ρωτούσε - Τι έκανες;;;;;) Θα το κάνω και θα σε ενημερώσω!!! Χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος μας πιάνει θα πω εγώ;! Αν και ακόμα δεν είμαι του γκρουπ των 40 (ανηφορίζω κι εγώ βεβαίως βεβαίως) έχουμε μπροστά μας φαντάσου άλλα 45 χρόνια τουλάχιστον! Δεν είναι φοβερό αυτό; Έρχονται δηλαδή τόσα χρόνια μπροστά μας που θα τα ζήσουμε συνειδητά και με επιλογές, δεν είναι σαν τα χρόνια που ήμασταν παιδιά, τώρα διαλέγουμνε πώς θέλουμε να ζούμε :-) Κι εγώ θέλω να τα ζούμε μαζί φιλενάδα μου, σ'αγαπώ ως τον ουρανό και θέλω να σε σέρνω μαζί μου στις τρελοβλακείες που σκέφτομαι! Είσαι μοναδική, τέλος. Και το βιβλίο το περιμένουμε πώς και πώς, ξεκίνα λέμε! Ααααχ, τι άλλο να γράψω;Καιρό έχω να έρθω εδώ και μου αρέσει. Γράφε μας πιο συχνάααα, έλα Δημητρούλα μουουουου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ότι έχεις κλείσει τα 40 πριν από..7 μήνες, το ξεχνάμε Δημητράκι;;; Αχαχα! Θεά τής Νίκαιας, γύρισες κι απέκτησε η γειτονιά την Carrie Bradshow που της έλειπε! Να είσαι πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη, μπας και μας χαρίζεις κι εμάς λίγη αισιοδοξία.. Φιλιά πολλά και καλή χρονιά και του χρόνου (τον Ιούνιο που μας έρχεται δλδ) με υγεία! Για σένα:

    https://www.youtube.com/watch?v=tGmafrwq_7Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δήμητρα δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο πολύ μου είχαν λείψει οι αναρτήσεις σου...μας έλειψες πολύ! Χαίρομαι πολύ που είσαι και πάλι κοντά μας και ελπίζω να μην εξαφανιστείς πάλι... Θέλω να σου πω ότι καλά λένε οι φίλοι σου...δε μοιάζεις με σαραντάρα....χιχιχι (από μία τελευταία φωτο σου που είδα στο instagram), κάθε άλλο! Εγώ θα σου ευχηθώ να έχεις υγεία, αγάπη και ευτυχία στη ζωή σου! Όσο για τα χρόνια - όπως είπες κι εσύ- έτσι είναι ο κύκλος της ζωής! Σημασία έχει να είσαι νέα στην ψυχή...κι αν όντως έτσι νιώθεις, τότε αυτό αντανακλάται και προς τα έξω...σε φιλώ γλυκά και ελπίζω να σε συναντήσω πολύ σύντομα, σε μία από αυτές τις όμορφες συναντήσεις για καφέ που διοργανώνετε (ξέρεις εσύ) χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δήμητρα καλώς σε βρήκα!!! Η αλήθεια είναι ότι άκουγα συχνά για σένα, γιατί είχες λείψει πολύ στις φίλες σου! Σήμερα που διάβασα την ανάρτησή σου, έχω να πω πως ξεπλήρωσες τις προσδοκίες μου και ακόμα παραπάνω!!! Δεν ξέρω για τι να πρωτογράψω... Η ανάρτησή σου απολαυστικότατη και όμως όσα έγραψες τόσο μα τόσο αληθινά! Χαίρομαι που η γειτονιά μας έχει την δική της Carrie Bradshow! Είμαι φαν!!! Καλό επαναblogging!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα καλύτερα είναι μπροστά φίλη Δήμητρα! Μόνο αυτό αρκεί. Οι απολαύσεις είναι στις μικρές καθημερινές στιγμές, έχουμε την ωριμότητα να τις αναγνωριζουμε και να τις εκμεταλλευόμαστε καταλλήλως! Σε φιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΗΜΗΤΡΑ!!! Τι ευχάριστη έκπληξη αγαπημένο μου!!! Τελικά τα 40 γίνονται πάντα αφορμή για εμπνευσμένες αναρτήσεις. ;-) Τα δικά σας 40 δηλαδή γιατί τα δικά μου είναι 39 + 1. Μην ξεχνιόμαστε.. Μην χάνεσαι μωρέ κορίτσι... Ελπίζω να μάθουμε νέα σου σε λιγότερο από χρόνο αυτή τη φορά ε;;;; Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχο και αγαπημένο μου κορίτσι :)
    Πόσο χαίρομαι που διάβασα ανάρτηση σου!
    Το να πω ότι ταυτίστηκα και συγκινήθηκα είναι μάλλον περιττό. Το καταλαβαίνεις πιστεύω...
    Εύχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή που διανύεις να είναι η πρώτη μόνο από όλες τις υπέροχες καλύτερες περιόδους της ζωής σου που θα ακολουθήσουν.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σαραντάρα άκουσα και μπήκα!Σαράντισα κι εγώ φιλενάδα και το γιόρτασα με πάρτι και σούπερ τούρτα!Το πόσο το ευχαριστήθηκα δεν μπορώ να σου περιγράψω!Με είπαν και ψωνάρα που ήθελα πάρτι γενεθλίων αλλά είναι ψιλά γράμματα γι΄αυτούς που δεν καταλαβαίνουν!Βρε,νιώθεις αλλιώς όταν μπαίνεις σ'αυτήν την ηλικία,νιώθεις όλα όσα έγραψες και έγραψε και η Σοφία που δεν είχα διαβάσει παλιότερα.Με λίγα λόγια ξέρεις τι θες και το διεκδικείς,το απαιτείς και δεν χαρίζεις κάστανα!
    Με έκανες και γέλασα και χαίρομαι που είσαι πάλι εδώ!Λύπεις πραγματικά!Τα λέμε και βλεπόμαστε στο instagram αλλά εδώ είναι αλλιώς.Μη ξαναχαθείς,τ'ακούς?
    Και να γράψεις.Να κάνεις πράξη το όνειρό σου και θα γίνει,το'χεις και αυτό φαίνεται!
    Πολλά φιλιά κοριτσάκι,γλυκιά μου σαραντάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα καλά σου λέει η Μια Πέτρα.
    Έχουμε τη δική μας Carrie Bradshaw, δεν μας λείπει τίποτε!

    Φιλιά ΜΙΚΡΗ Μίτσι
    Και μην ξεχνάς το κοινό σου απαιτεί συχνότερες εμφανίσεις!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημητρούλα μου μη μασάς καθόλου. Το DNA σου δεν θα σε προδώσει ποτέ! Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, γράφεις απολαυστικά και σε χαίρομαι. Με έκανες και γέλασα και συγκινήθηκα και θέλω να σε κάνω μια αγκαλιά! Πολλά φιλιά. Να είσαι πολυχρονη και πολύχρωμη. Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επιτέλους Δημητρουλίνα!!! όχι για τα 40 καλέ, για την ανάρτηση το λέω!!! ;) τι κι αν το κοντέρ έγραψε 40, σημασία έχει πως νιώθεις μέσα σου...είναι ωραίο που μεγαλώνουμε, όπως μεγαλώνουμε, με τα όμορφα και τα άσχημά μας.. και φυσικά το καλύτερο είναι να κάνουμε αυτά τα ξεκαθαρίσματα που λες!! όλα χρειάζονται!! εγώ έχω ακόμα μερικά χρονάκια για τα δεύτερα άντα, αλλά κοντοζυγώνω, μη νομίζεις!! απίστευτο πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια πάντως!! να είσαι πάντα ευτυχισμένη, χαμογελαστή και κουκλάρα!! αμ, πως!! φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τί έκπληξη υπέροχη ειναι αυτή! Ακόμη χαμογελάω από όσα διάβασα. Αν χρειάστηκαν 40 χρόνια για να γίνεις αυτό το παιδί που όλοι αγαπάμε τρελά αξίζει να ξέρεις. Φαντάζομαι τί έρχεται στα επόμενα 40. Τρέμετε χρόνοι :)) Νομίζω πάντως ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι λέγεται "η χαρά της ζωής" και είναι πολύ σπουδαία υπόθεση να το έχεις κατακτήσει. Σε αγαπάμε πολύ. Γράφε μας πιο συχνά λέμε, mademoiselle συγγραφεύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εξομολόγηση το λες αυτό;;;;;;;; Εξομολόγηση είναι να μας πεις τι έγινε όταν βρεθηκατε μετά το τηλεφώνημα για να μην πω και πόσα πήρες!
    Περιμένω με αγωνία το βιβλίο σου και μετά θα πάω κι εγω στα μαθήματα χιχιχιχι
    Καλή συνέχεια μουρλοσαραντάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γουέλκαμ του δε κλαμπ των 40 και γενικώς γουέλκαμ μπακ Δημητρούλα μου!
    μας έλειψες βρε θηρίο που θα γίνεις και διάσημη συγγραφέας και θα σε χάσουμε εντελώς!
    Μετά το σχόλιο της Νάσιας προσπαθώ να είμαι σοβαρή αλλά δεν μπορώ!
    Φεύγω να γελάσω με την ησυχία μου!
    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βλέπεις ότι εμφανίζεσαι και γίνεται χαμός!
    Βλέπεις ότι εμφανίζεσαι και το κοινό σου παρακαλάει να αρχίσεις να γράφεις ξανά...
    Δεν μπορείς να το αγνοήσεις Δημητρούλα, αγαπημένη σαραντάρα με καρδιά δεκαοκτάχρονης!
    Ναι, και φυσικά περιμένουμε πώς και πώς το βιβλίο... (no pressure...)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γλυκεια μου Δήμητρα,δηλαδή εγώ που πλησιάζω τα 50 να την πάθω την κρίση τώρα; Κορίτσαρε με κάλυψες απόλυτα γιατί μην νομίζεις και σε μία 10ετια πάλι ανάλογες ανησυχίες και προβληματισμούς έχει μία μαμά που σέβεται τον εαυτό της ;) Να είσαι γερή κούκλα μου, ευτυχισμένη και να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς. Φιλί ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε διαβασα και τις προάλλες αλλα δεν καταφερα να σου γραψω. Το καλυτερο ειναι να εισαι σαρανταρα σε κορμι και φρεσκαδα 20αρας. Και επειδη σε ξερω εχεις ολο το πακέτο. Πολλά φιλια και να ξαναγραψεις συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Δήμητρα μου !Πόσο χάρηκα που σε πέτυχα πάλι !!!!!!!!να σαι καλά και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτή σου την ανάρτηση, αν δε μιλούσαμε τις προάλλες οπότε και δεν την είχες αναφέρει τυχαία με αφορμή κάτι άλλο, δε θα είχα πάρει χαμπάρι ότι την ανέβασες. Στο είπα ήδη. Άσε που ούτε στο bloglovin εμφανίστηκε ως νέα ανάρτηση (φαίνεται ανενεργό το blog σου εδώ και καιρό). Κλείνω την παρένθεση και πάω στο δια ταύτα...

    Δημητρούλα μου, για άλλη μια φορά με έκανες και γέλασα πολύ με τον τρόπο που γράφεις :) Ταυτίστηκα μαζί σου σε πάρα πολλά! Βασικά ταυτίζομαι σε πολλά με τον τρόπο σκέψης σου και το ξέρεις!

    Σχετικά με την ηλικία, το θέμα δεν είναι πόσο είμαστε ή πόσο φαινόμαστε, αλλά πώς νιώθουμε. Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν. Το βασικό είναι να τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και θετική σκέψη, όσο αυτό είναι δυνατόν. Να μην αφηνόμαστε να μας παίρνει από κάτω και να εστιάζουμε στα θετικά και τα όμορφα της ζωής.

    Αυτό με τις μπουγάδες στις σχέσεις, πολύ βασικό. Και εγώ βάζω μπουγάδες συχνά-πυκνά για να απαλλάσσομαι από τους λεκέδες. Μερικές φορές πλένω με κρύο νερό και καθόλου απορρυπαντικό και ο λεκές (προφανώς) δε φεύγει(λες και θέλω να αφήσω το λεκέ εκεί ρε παιδί μου ένα πράμα...) ενώ άλλες φορές πλένω στους 90 και βάζω και χλωρίνη για πιο δραστικό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που δεν έχουν θέση στη ζωή μας και μόνο δυσφορία μας προκαλούν, δεν πρέπει να υπάρχουν στη ζωή μας και είναι δική μας η ευθύνη να τους απομακρύνουμε. Άργησα να το καταλάβω, αλλά όπως λες και εσύ, ξέρω πλέον τι θέλω και πώς το θέλω (συνομήλικες βλέπεις...). Συμφωνώ μαζί σου, οικογένεια και καλοί φίλοι είναι τα πιο βασικά. Θα προσθέσω βέβαια σε αυτά και τον εαυτό μας με την έννοια να τον προσέχουμε και να τον φρροντίζουμε, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά, δεν είναι καλά οι γύρω μας, άρα ούτε και εμείς.

    Να είσαι πάντα ευτυχισμένη με τον Στράτο σου και τα όμορφα παιδάκια σου και να παίρνεις μόνο χαρές στη ζωή σου! Και μιας και σε γνωρίζω από κοντά, να πω και δημοσίως ότι φαίνεσαι (και νιώθεις) μια δεκαετία μικρότερη :)
    Να γράφεις συχνότερα! Μας έλειψε το γραπτό σου! Σου στέλνω την αγάπη μου!
    Αυτά...(τα ολίγα)! Πάλι σεντόνι έγραψα. Με εμπνέεις βλέπεις. Χαχα

    Η φίλη σου,
    Ασπασία <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αμα βρεις το κολπο: κορμι 20 (και 25 σου λεω εγω) με την ωριμότητα της 40ρας να μου το πεις!!!!
    Φιλιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για να ξεκινήσω από το τέλος, προφανώς και μπορείς να έχεις κορμί 20άρας και μυαλό 40άρας. Το πρώτο θα το διατηρήσεις/αποκτήσεις επειδή τώρα πια ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις στη ζωή σου, γιατί το θέλεις και μπορείς να βάζεις στόχους που θα πετύχεις. Ακόμη κι αν ξεκινήσεις αύριο να προσέχεις τη διατροφή σου και να γυμνάζεσαι σε ένα χρόνο θα έχεις κορμί θανατηφόρο - αλλά μην περιμένεις ένα χρόνο για να ξαναγράψεις,γιατί είσαι απολαυστική, έτσι;
    Το μυαλό της 40άρας το έχεις έτσι κι αλλιώς και κατά τη γνώμη μου έρχεται κάποια στιγμή που κάνεις όοοοοοολες τις συνειδητοποιήσεις και εκκαθαρίσεις που αναφέρεις, χάρη σε αυτό το υπέροχο και καθαρό μυαλό, και από τη στιγμή που θα τις κάνεις δεν υπάρχει επιστροφή. Μπαίνεις σε άλλο τρόπο σκέψης και αυτό σου αρέσει...

    Λοιπόν, είσαι 40 και fabulous και σε διαβεβαιώ πως και τα επόμενα χρόνια θα είναι εξίσου fabulous αν το αποφασίσεις!

    Σε φιλώ,
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ ωραία ανάρτηση.
    Πραγματικά ωριμάζεις μετά από κάποιο καιρό και όλα τα πράγματα που κάποτε φαινότουσαν σημαντικά, φαίνονται πλέον ασήμαντα. Να αγαπάς τον εαυτό σου πάνω απ'όλα και να μαθαίνεις από τα λάθη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)