- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Η δική ΜΟΥ μαμά

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η δική ΜΟΥ μαμά

Μέρες τώρα προσπαθώ να γράψω μια ανάρτηση αλλά θες ο καιρός, θες τα παιδιά που δεν έχουν σχολείο και είμαστε όλο βόλτες, θες οι δουλειές του σπιτιού, έχω παραμελήσει το μπλογκοσπιτάκι μου.  Σήμερα όμως δεν γινόταν να μην γράψω για τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ μανούλα!!!  Δεν ξέρει ότι θα γράψω, θα της κάνω έκπληξη. Με διαβάζει και θα συγκινηθεί η ατιμούλα μου.  

Η δική ΜΟΥ μαμά λοιπόν δεν είναι η τυπική νοικοκυρά.  Όχι, δεν είναι μοντέρνα στην εμφάνιση. Έχει μοντέρνες ιδέες σε συνδυασμό με παραδοσιακά εφόδια.

πηγη φώτο εδώ
Κυνήγησε τα όνειρά της έστω και αργά.  

Έμαθε να οδηγεί γύρω στα 30. Ο μπαμπάς μου δεν έμαθε ποτέ και  μέχρι τώρα κυκλοφορεί με τις συγκοινωνίες.   Πήρε λοιπόν το πρώτο της αμάξι γύρω στο 1982-85 (δεν θυμάμαι καλά και δεν μπορούσα να την ρωτήσω-έκπληξη είπαμε).  Ένα παλιό λευκό opel cadett. Ήμασταν γύρω στην προ εφηβεία με την αδελφή μου.  Ήθελε η δόλια να μας πάει βόλτα. Πρώτες μέρες με το αμάξι, ήταν ατζαμού η καημενούλα. Είχε τη φαεινή ιδέα να μας πάει παραλιακή προς Γλυφάδα. Εμείς "Αμάν, θα δούμε κάνα γνωστό που θα κυκλοφορούμε με το σαράβαλο, ντροπή" αλλά είπαμε "Εντάξει μωρέ τι θα γίνει, ποιος θα μας δει!".  Περνάμε τη Γλυφάδα, όλα καλά.  Στο γυρισμό όμως η μοίρα μας είχε κανονίσει ρεζιλίκι.....  Τα χάνει η μαμά, δεν ξέρω τι έγινε και ανεβαίνει στο διάζωμα-παρτέρι με ολόκληρο το αμάξι ακριβώς στο κέντρο της Γλυφάδας!  Η αδελφή μου και εγώ πέσαμε κάτω από τα καθίσματα, όλος ο κόσμος είχε γυρίσει να μας κοιτάει, αναγκαστήκαμε να βγούμε έξω!  Καλά που δεν θα μας έβλεπε κανείς!  
Μέχρι τώρα που μαζευόμαστε το συζητάμε και γελάμε!

Έμαθε αγιογραφία μετά τα 30.  Άρχισε μαθήματα Αγιογραφίας και συντήρησης εικόνων. Έφτιαξε και το δικό της χώρο στο σπίτι και μας γέμιζε εικόνες.  Γέμιζε, γέμιζε τους τοίχους, μοιάζαμε λίγο σαν παρεκκλήσι. Ευτυχώς ηρέμησε η μανία της Αγιογραφίας:)

Της άρεσαν πάντα τα ταξίδια και επειδή ο μπαμπάς μου δεν ακολουθούσε λόγω δουλειάς που δεν μπορούσε να αφήσει, πήγαινε μόνη της με group ή φίλες, μετά τα 40.  Έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και  γέμισε μαγνητάκια το ψυγείο της από όλες τις χώρες που έχει επισκεφθεί. Καμαρώνει πολύ όταν μιλάει για τα ταξίδια της.

Έμαθε κομπιούτερ στα 50+ της!  Σιγά σιγά. Γεμίζει το inbox μου καθημερινά με δεκάδες emails που δεν διαβάζω (συγνώμη μαμά) και ξετρελαίνεται σαν μικρό παιδί όταν της στέλνω εγώ ή της μαθαίνω κάτι καινούριο.  Στην προηγούμενη μου ανάρτηση άφησε και το πρώτο της σχόλιο! Μεγάλες στιγμές μιλάμε!  Με έκανε πολύ περήφανη! 

Λατρεύει το μαγείρεμα αλλά απεχθάνεται τις οικοκυρικές δουλειές όπως σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, σιδέρωμα.  Και σε ποια νοικοκυρά αρέσουν δηλαδή, αλλά στη μαμά μου δεν άρεσαν ποτέ και μέχρι τώρα τις αποφεύγει όταν μπορεί.  Δεν είναι τεμπέλα αλλά δεν τις γουστάρει βρε παιδί μου!  
πηγή φώτο εδώ
Φτιάχνει μια μαγική μελιτζανοσαλάτα και κάθε φορά που μυρίζουν μελιτζάνες στην πολυκατοικία, κατεβαίνουν από τους ορόφους με ταπεράκι!  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και η μαγειρική της δεν συγκρίνεται!!!! 

Προ κρίσης, κάθε επίσκεψή της στο σούπερ μάρκετ σήμαινε 10 πακέτα μακαρόνια, 3 πακέτα ζάχαρη, 10 κουτιά γάλα εβαπορέ, 4 πακέτα φασόλια, κλπ.  Κάθε φορά θα νόμιζαν ότι γίνεται πόλεμος και μαζεύουμε προμήθειες. Πλέον έχει περιοριστεί λιγάκι αλλά πάλι αν ανοίξεις τα ντουλάπια, ζεις για κάνα χρόνο από το απόθεμα!  Στο φαγητό ήταν πάντα large! Και στα ψώνια και στις μερίδες!!

Δεν ήθελε στο σπίτι ποτέ κατοικίδιο.  Έλα όμως που θέλαμε εμείς.  Αφού της κάναμε πλύση εγκεφάλου, υπογράψαμε συμφωνητικό με την αδελφή μου ότι θα το προσέχουμε, πήραμε ένα σκύλο το Rasty (ήμασταν γύρω στα 12-13).  Στην αρχή τον προσέχαμε αποκλειστικά εμείς.  Όσο περνούσαν τα χρόνια, εμείς μεγαλώναμε, αρχίζαμε τα γκομενίσματα, τις εξόδους, πέρασε ο Rasty στην φροντίδα της μαμάς μου και από κει που δεν τον ήθελε καθόλου, έγινε ο "γιος" της. Μαζί κοιμόντουσαν, μαζί ξυπνούσαν. Τη λάτρευε και τον λάτρευε!  Αφού δεν μας άφηνε να την πλησιάσουμε ο άτιμος.  Αγαπήθηκαν πολύ οι δυο τους.... 

Τρελαίνεται να συλλέγει διάφορα.  Κυρίως σακούλες και κορδέλες από γλυκά τα οποία δεν χρησιμοποιεί ποτέ. Απλά της αρέσει να τα μαζεύει. Έχει μια τεράστια συλλογή από γραμματόσημα που κάθε αξιόλογος συλλέκτης θα ζήλευε.

Δεν είναι εκδηλωτική ούτε σαν μαμά ούτε σαν άνθρωπος, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν αισθανθήκαμε την αγάπη της λίγη.  Την έδειχνε με τον τρόπο της.  Με μια πράξη της, μια κουβέντα της, μια συγκίνηση σε ανύποπτη στιγμή.  Παρόλο που δεν είναι καθόλου κοινωνική, δεν ξέρω πως τα έχει καταφέρει και όλοι την αγαπούν και λένε για αυτήν τα καλύτερα.  Όλη την κοινωνικότητα στην οικογένεια την είχε ο μπαμπάς μου και την παρέλαβα εγώ. Όχι παίζουμε!

Είχε ένα κατάστημα με εργόχειρα. Δούλευε όλη μέρα όπως και ο μπαμπάς μου. Μας μεγάλωσε εκεί. Στο πατάρι του μαγαζιού διαβάζαμε, τρώγαμε, κοιμόμασταν για μεσημέρι.   

Δεν φάγαμε ξύλο από τη μαμά μου (άντε καμιά ελαφριά στον ποπό). Δεν μας καταπίεσε ποτέ.  Μας είχε πάντα εμπιστοσύνη. Ποτέ δεν αισθανθήκαμε κριτική, εισβολή στα προσωπικά μας ή πίεση. Μέχρι τώρα. Έχω να το λέω. Μακάρι να γίνω και εγώ έτσι καλή μαμά και πεθερά γιατί με βλέπω να οδεύω προς την καταπίεση!!!!  Τρέμετε νύφες και γαμπροί!!!!

Δεν ανακατεύεται ποτέ στον γάμο μου. Λατρεύει τον γαμπρούλη της και τον καμαρώνει.  Μας βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί, αρκεί να μην χρειαστεί να κρατήσει και τα δυο εγγόνια-παιδιά μου-τυρρανόσαυρους-θηρία-μαζί για πάνω από μια ώρα!  

Η οικογένεια που θα είχα (φώτο εδώ)
Έχει επιχειρηματικό πνεύμα (όπως ισχυρίζεται εκείνη) αλλά δυστυχώς δεν το διαπιστώσαμε ποτέ.  Δεν θα με χαλούσε να είμαι μια Κάρινγκτον της γνωστής Δυναστείας!  Δεν πειράζει όμως. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες!
Είναι οικονόμα πολύ αλλά είπαμε, όχι στο φαγητό!!! Στην οικονομία δεν της έμοιασα καθόλου! Μουρμουρούσε όταν άρχισα να δουλεύω "Κάνε οικονομία, μην χαλάς τα λεφτά σου, μάζευε τα, θα σου χρειαστούν!" Που να ακούσω εγώ όμως!  Τρελή και αλλοπαρμένη, πέταγα τα ψώνια από το μπαλκόνι πριν ανέβω και έμπαινα Κυρία στο σπίτι χωρίς σακούλες!  Όταν με έβλεπε να φοράω κάτι καινούριο "Η Ελένη μου το χάρισε" "Η τάδε μου το δάνεισε" και τα πίστευε η αθώα μανούλα μου!!! Μαμά το έγκλημα παραγράφεται μετά το πέρας 15 ετών!!!  Η καημένη, την έκανα και την κάνω ότι θέλω:)

Η δική ΜΟΥ μαμά είναι μοναδική, αληθινή, απλή, τίμια και μεγάλη μορφή!  Δεν έμαθε ποτέ να λέει ψέμματα και αν χρειαστεί να πει γίνεται κόκκινη σαν παντζάρι!  Δεν ξέρει από διπλωματίες και γλυκόλογα. Είναι ειλικρινής και ξεκάθαρη. Όταν έχει κάτι θα στο πει κι ας μην σ'αρέσει!  Λειτουργεί με τη λογική κυρίως, σαν γνήσια Αιγοκερίνα και τα πράγματα για αυτήν είναι απλά.   Την αδέσποτη γάτα που μπαινοβγαίνει στο μαγαζί της, την έχει ονομάσει "Γάτα"! Αυτό τα λέει όλα!  

Δυστυχώς δεν έχει χιούμορ. Και αυτό της το πήρε όλο ο μπαμπάς μου και εγώ:) (update λόγω παραπόνων....πήρε και η αδελφούλα μου, αλλά τα πειραχτήρια είμαστε μπαμπάς και εγώ). Πολλές φορές παρεξηγούμαστε μεταξύ μας γιατί δεν "πιάνει" το χιούμορ μας. Αχ βρε μαμά, καημό το 'χω ....

Τελευταίο άφησα αυτό που κρατώ σαν κειμήλιο και το λέω πάντα με καμάρι γι'αυτήν.  Για πολλά χρόνια ανέλαβε την φροντίδα της πεθεράς της όταν όλες οι άλλες τρεις παρακαλώ νύφες δεν την ήθελαν. Την πήρε στο σπίτι μας και την φρόντιζε σαν δική της μαμά. Δεν ήταν ρόδινα φυσικά τα πράγματα γιατί το Αλτσχάιμερ της είχε χτυπήσει την πόρτα της γιαγιάς μου. Ξεκίνησε με τα απλά, να ξεχνάει το όνομά της, τα παιδιά της, κλπ και έφτασε να μην ξέρει πως πρέπει να φάει, να πάει στην τουαλέτα, να ξεχωρίζει τη μέρα με τη νύχτα, κλπ. Οι γονείς μου δούλευαν και εμείς το ίδιο. Μοιραζόμασταν σε βάρδιες.  Βοηθούσαμε όλοι. Το Αλτσχάιμερ για όσους έχουν ζήσει με πάσχοντες, είναι κακιά αρρώστια! Σε αλλάζει, σε "παίρνει", σε κάνει πιο παιδί και από παιδί.  Η γιαγιά μου έφτασε στην πιο άσχημη μορφή. Περάσαμε δύσκολες στιγμές για 10 σχεδόν χρόνια  αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε  η μαμά μου να την πάει σε Γηροκομείο. Ήταν η μαμά του άντρα της.  Ήταν μια μαμά και εκείνη όπως η δική ΜΟΥ μαμά.

Μέχρι τώρα τρέχει από εδώ και από εκεί και βοηθάει τους αδύνατους, τους μαγειρεύει, τους ψωνίζει και μοιράζει φαγητό. Δεν το λέει όμως. Δεν περηφανεύεται.  Μπορώ όμως να το κάνω εγώ:

Είμαι πολύ περήφανη μαμά μου για σένα!
Μ'ακούς? 
Σ'αγαπώ!
Χρόνια σου πολλά!!!

Χρόνια πολλά σε ΟΛΕΣ τις μανούλες του κόσμου.

86 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στη μανούλα σου Δήμητρα!!Χαίρομαι που σε βρήκα!!Θα σε παρακολουθώ με χαρά!! Το χιούμορ και η λεπτότητά σου με σκλάβωσαν!!Ξέρεις μοιάζω κι εγώ πολύ με τη μαμά σου, εκτός από το ζώδιο!!Με συγκίνησες γλυκούλα μου, την αγαπάς πολύ, και να την χαίρεσαι για πάρα πολλά χρόνια ακόμα!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Φάνη!!! Καλώς ήρθες.
      Με ζέσταναν πολύ τα λόγια σου. Να είσαι καλά. Αν μοιάζες με τη μαμά μου, θα σε λατρέψω!!!
      Θα τα λέμε λοιπόν Φανή!!!

      Διαγραφή
  2. Oυφ, τελείωσε ????????????
    Είπες έχεις χιούμορ.
    Να είναι καλά η μανούλα σου Δήμητρα. Και εσύ για να την αγαπάς πάντα.
    Με έκανες να γελάσω......
    Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις πολύ!!!!!!!!!!!! Αυτό με τις τσάντες το κάνω και
    εγώ ακόμα, μη με δει με τσάντα η μάνα μου, αρχίζει.....
    Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία και εσύ μαζεύεις τσάντες;;; Αχ τι θα σε κάνω:)
      Προσπάθησα να κάνω μικρότερη την ανάρτηση αλλά μπορώ να γράψω λίγα λόγια για τη μανούλα μου;;; Είναι "μεγάλη" μορφή είπαμε:))))
      Φιλάκια πολλά και σε σένα!!!!

      Διαγραφή
  3. Να τη χαίρεσαι τη μανούλα σου Δήμητρα κι εσένα να σε χαίρονται τα παιδιά σου κι όλος ο κόσμος μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς την χαίρομαι ακόμα και ελπίζω να την χαίρομαι για πολλά πολλά χρόνια ακόμα! Να καμαρώσει και δισέγγονα!!!

      Άντε περιμένω να γράψεις!!! Τι θα γίνει;;;; Μας άφησες στην Ανάσταση:)

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά στη μανούλα σου Δήμητρα.
    Το είχα δει το σχόλιό της στην προηγούμενη ανάρτησή σου.
    Μπράβο της που δεν μένει πίσω, μπράβο της που προσπαθεί να μαθαίνει καινούργια πράγματα, έτσι αποδεικνύει τη θέληση και τον δυναμισμό της, τό' χουμε οι αιγοκερίνες !!
    Χίλια φιλιά να της δώσεις κι από μένα.
    Καλή εβδομάδα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασες Τζίνα ε το σχόλιό της? Με συγκίνησε η μαμάκα μου!
      Και εσύ Αιγοκερίνα? Λες να της φτιάξω δηλαδή και blog? Θα είναι ο επόμενος στόχος!
      Μετά όμως πάει. Θα ξεχάσει να τρώει και να κοιμάται. Θα εθιστεί!!!
      Χρόνια σου πολλά και εσένα! Να σε χαίρεται η αντροπαρέα σου:)

      Διαγραφή
  5. Α στο καλό συγκινήθηκα!!! Χίλια μπράβο στη μαμά σου που προσπαθεί να μην μένει πίσω και να μαθαίνει καινούργια πράγματα. Χρόνια της πολλά αλλά και σ'εσένα Δήμητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Σταματία μου!!!! Είναι power η μανούλα μου!
      Χρόνια σου πολλά εσένα και στη δική σου μανούλα:)

      Διαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά στη μανούλα σου Δήμητρα, σε σένα και σε όλες τις μανούλες.
    Το έχουμε φαίνεται οι αιγοκερίνες να είμαστε προοδευτικές και ανεξάρτητες.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ Αιγοκερίνα βρε θηρίο? Ε μα έτσι εξηγείται! Γιαγιά τόσο νέα, blogger και Σοκακτσού! Μια λέξη που εκφράζει ακριβώς και τη μαμά μου και ξέχασα να τη γράψω! της αρέσουν πολύ οι βόλτες. Τυχαίο? Δε νομίζω!!!
      Χρόνια σου πολλά και εσένα και καλή δύναμη με τη βάπτιση των διδύμων!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα και απο μένα! Εχεις μια καταπληκτική μαμά και ειδικά που πήρε την πεθερά και την φροντίζει στο σπίτι δείχνει πάρα μα πάρα πολλά. Και ξέρω απο πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι η συμβίωση με μια γιαγιάστο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βανούλα και εσύ γιαγιά στο σπίτι είχες. Σε νιώθω και με νιώθεις.
      Έτσι όμως μάθαμε να αγαπάμε τους ηλικιωμένους. Μας έκανε μόνο καλό.
      Σ'ευχαριστώ πολύ....

      Διαγραφή
  8. Πωπω, αυτό κι εαν είναι δώρο για τη χτεσινή μέρα! Ποιά μάνα δεν θα λύγιζε σε μια τέτοια δημόσια εξομολόγηση? Κυρίως όταν την κάνει ένα χαρισματικό παιδί σαν εσένα?? Πολύ την πάω τη μαμά σε αρκετά σημεία αλλά αφού δεν την ξέρω, πάω εσένα περισσότερο και είναι το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ήδη λυγίσει και δεν μπόρεσε να σχολιάσει ακόμα! Είναι τώρα ευάλωτη και θα της πω να μου γράψει όλη την περιουσία:)))
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τα γλυκά λογάκια σου!!! Με συγκινείς πανάθεμα σε!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα καλή εβδομάδα !
    Τι ώρα βγαίνεις στον αέρα κοπέλα μου;
    Πότε να διαβάσω στη δουλειά;
    Θα με φάει η αγωνία έω το απόγευμα που θα πάω σπίτι!
    Καλά θα το ανοίγω όταν δεν θα με βλέπουν και θα σε διαβάζω σιγά σιγά! αχαχαχα!
    Χρόνια πολλά της μανούλας σου και θα επανέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουφ! Σε κατάφερα!
      Να είσαι περήφανη κοπέλα μου και να την χαίρεσαι!
      Άλλαζα ζώδια στο κεφάλι μου όσο σε διάβαζα κι έλεγα να σε ρωτήσω τελειώνοντας αλλά με πρόλαβες ...Μα Αιγοκερίνα; Δεν μου κολλάει ...μόνο στην εσωστρέφεια των συναισθημάτων της!
      Λατρεύω τη μαμά σου που δεν το βάζει κάτω που σπάει το κατεστημένο που έμαθε υπολογιστή κι οδήγηση σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι συνήθως....
      Να τη χαίρεσαι πραγματικά Δημητρούλα μου!

      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Καλέ γνήσια Αιγοκερίνα είναι. Γιατί το λες ότι δεν ταιριάζει στην περιγραφή?
      Παρόλο που σαν προσωπικότητες δεν ταιριάζουμε με τη μαμά μου, την αγαπώ πολύ και αγαπώ κάθε της πτυχή. Είναι αυτή που είναι, χωρίς εκδηλώσεις αγάπης και λατρείας, αλλά πάντα μα πάντα δίπλα μας ότι κι αν χρειαστούμε. Όσο για τα όνειρά της, ναι, δεν επαναπαύεται. Είναι αεικίνητη και δραστήρια μέχρι τώρα που κοντεύει τα 60! Μια super γιαγιά!!!!

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλά στη μανούλα σου. Μοντέρνα μαμά! Μέσα σε όλα. Να και κατι που πήρες απο εκείνη!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως βρε Μαράκι. Μοντέρνα μαμά!!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!
      Χρόνια σου πολλά και εσένα και στη μανούλα σου:)

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά στη μανούλα σου!!!
    Να τη χαίρεσαι και να σας χαίρεται!!
    Είμαι σίγουρη πως θα συγκινηθεί πολύ όταν το διαβάσει..
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σ'ευχαριστώ πολύ!! Χρόνια πολλά και σε σένα!!!!!
      Το έχει διαβάσει. Τρελάθηκε. Δεν ήξερε τι να γράψει!!!
      Προσπαθεί να συνέλθει ακόμα απο τη συγκίνηση:)

      Διαγραφή
  12. χρονια πολλα στην μανουλα σου!!!φοβερη γυναικα πρεπει να ειναι!!!αλλα τι εχει περασει και απο εσενα!!!χαχαχα για την μαγειρικη της φανταζομαι καθως εχω Κωνσταντινοπολιτισσα πεθερα!!!θα μπαιω να διαβασω και τοσχολιο της μαμας που φανταζομαι θα συγκινηθει πολυ!!!!χρονια πολλα και σε σενα Δημητρουλα!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα η καημένη, όπως το λες! Έχει τραβήξει πολλά και απο τις δυο μας! Η μια τα δικά της, η άλλη άλλα! Τρομερή υπομονή η μανούλα μου!!!
      Και εσύ δηλαδή έχεις Πολίτικες επιρροές!!! Γιάμ γιάμ! Είναι οι Πολίτισες πεθερές γενικώς αναντάμ μπαμπαντάμ! Η δική μου ίσως είναι η μόνη εξαίρεση που είναι η τέλεια πεθερά!!!! Όχι επειδή είναι η μαμά μου, απλά είναι τέλεια!!! Χα χα χα

      Διαγραφή
  13. Έλαααα μωρέέέέ!!!
    Προσπάθησες να κάνεις μια διασκεδαστική ανάρτηση και η αλήθεια είναι πως με "έπιασα" να χαμογελάω... Αλλά κυρίως... κλάμα!!!
    Πφφφ... Πλάνταξα σου λέω!!!
    Να είναι γερή και δυνατή η μανούλα σου!!!
    Να της δώσεις ένα τεράάάστιο σιροπιαστό φιλί, κοριτσάκι μου!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα της δώσω ένα τεράααααστιο φιλάκι Γιάννα μου γλυκιά!!!
      Όντως προσπάθησα να την κάνω διασκεδαστική γιατί δεν θέλω να κλαίτε εδώ στο μπλογκοσπιτάκι μου, αλλά πως να αποφύγεις τη συγκίνηση όταν μιλάς για τη μαμά σου? Να δώσεις και εσύ ένα γλυκό φιλάκι στη δικιά σου!!!

      Διαγραφή
  14. ΔΗΜΗΤΡΑ13/5/13

    Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες .Η κυρία Μαρία είναι όλα τα λεφτά ήταν ι είναι και θα είναι πολυ καλή μαμά και γιαγιά είναι πολυ καλός άνθρωπος με καλη ψυχή και βοηθάει συνέχεια παιδιά ,αδέλφια, φίλους ,γνωστούς όλους παίζαμε θυμάμαι απο παιδιά στο μαγαζί της ποτέ δεν μας είχε φωνάξει ποτε δεν μας είχε μαλώσει ίσα ίσα μας είχε όλη μέρα πάνω στο κεφάλι της και μετα πηγαίναμε στο σπίτι και μας ταιζε κιόλας ευχαριστούμε Κυρία Μαρία να σας έχει ο θεός πάντα καλα
    Και εγω αγαπώ ΜΑΜΑ Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουμπαρούλα μου αγαπημένη εσύ που ξέρεις τη μαμά μου τόσα πολλά χρόνια (30+), ξέρεις τι ψυχούλα είναι η άτιμη. Δεν μας μάλωνε ποτέ. Την κάναμε ότι θέλαμε αλλά δεν ήταν χαζή. Ήταν τσακάλι. Μια ήρεμη δύναμη με κεραίες παντού!
      Γεια σου μαμά μου φοβερή!!!!

      Διαγραφή
  15. Δημητρούλα μου τέλεια ανάρτηση!! Να χαίρεσαι την μανούλα σου!!
    Όπως πάντα ήσουν απολαυστική!! :) Καλή εβδομάδα ματς μουτς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου πάντα με τα γλυκά σου λόγια!!!
      Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.
      Χρόνια πολλά στη δική σου μανούλα που είναι γερή και δυνατή και την έχεις δίπλα σου!!!

      Διαγραφή
  16. Να την χαιρεσαι την μανα dear D.!
    Γελασα πολυ διοτι η δικη μου μαμα ειναι Αιγοκερινα και πραγματικα δεν ειναι καθολου διαχυτικες (η δικια μου εχει χιουμορ)
    ομως βοηθανε οποιον εχει αναγκη! Με το φαγητό άστα, λαρντζ και η δικια μου, απο την μια μου ελεγε μην τρως παιδακι μου τόσο και απο την αλλη τα ταψια δυο-δυο στον φουρνο χαχα.
    Να σε χαιρομαστε και εσενα βεβαια που εισαι μανα άξια και με χιούμορ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δεν σε πάχυνε η μανούλα σου Μπιούτι!!! χα χα χα
      Αν εξαιρέσουμε το χιούμορ, όντως ταιριάζουν οι αιγοκερίνες μας.
      Να την χαίρεσαι και εσύ τη δική σου κούκλα και άντε να γιορτάσεις και εσύ του χρόνου!!! Τι θα γίνει δηλαδή???

      Διαγραφή
  17. Α ρε Δημητρούλα συγκινήθηκα..!!.Μπραβο στη Μανούλα σου!! Είναι μορφή!! Άξια μάνα και νύφη !! Να τη χαίρεστε και να την καμαρώνετε για πολλά πολλά μα πάρα πολλά χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου πολύ σ'ευχαριστώ. Όντως ήταν άξια νύφη! Είχε να το λέει η γιαγιά μου.
      Με συγκίνησες και εσύ πανάθεμα σε!!!
      Χρόνια σου πολλά και εσένα και της μανούλας σου.

      Διαγραφή
  18. Μεγάλο δώρο για τους γονείς, να κάνουν τα παιδιά τους περήφανα γι' αυτούς!!! Μπράβο και στην μανούλα σου, που μαζί με τον μπαμπά σας σας έκαναν αυτό που είσαστε, μπράβο και σε εσένα που της το αναγνωρίζεις. Να είσαστε όλοι καλά, γεροί και αγαπημένοι. Είναι ευλογία να έχεις δίπλα σου την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η μαμά σου ακόμη κλαίει;;;Τι καλό παιδί είσαι!!!
    Η κακομοίρα πως τα βγάζει πέρα με σένα και τον μπαμπά σου ;
    Να την χαίρεσαι Δήμητρα μου και να την καμαρώνεις!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φανταζομαι πως και οι δυο είστε δικαια περηφανες η μια για την άλλη υπεροχη μαμα με γέννημα μια εξισου υπεροχη κόρη θελει πολλα πολλα συγχαρητηρια σε φιλω αστερι μου και έιμαι σιγουρη πως τα ίδιαπανω κατω θα γραφει και η Αναστασια σε λιγα χρονια για τη δικη της μαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος13/5/13

    απορω ... αυτη η αμοιρη η αδελφουλα δεν πηρε τιποτα..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αδελφούλα μου θα κληρονομήσεις όλη την αμύθητη περιουσία της μανούλας σου:)
      Σε άλλη ανάρτηση, θα γράψω και για σένα αν μου δώσεις ειδική άδεια:)

      Διαγραφή
  22. Ειλικρινά με συγκίνησες πολύ Δήμητρα, Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!! Μην ξεχάσω σε επέλεξα για το βραβείο υπέροχου blog, πέρασε από το blogoσπιτάκι μου να το πάρεις!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρθα και το πήρα φυσικά και το έχω βάλει στο ράφι μαζί με τα άλλα. Κοντεύει να σπάσει το ράφι γιατί θέλουν τακτοποίηση:)
      Δώρα σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή και που με σκέφτηκες!!!
      Το blog σου είναι θησαυρός για τις μαμάδες!!!!

      Διαγραφή
  23. Απόλαυσα διάβασμα και περιγραφή! Να τη χαίρεσαι τη μαμάκα σου! Και μόνο που σας αντέχει τέτοιους χιουμορίστες της αξίζουν συγχαρητήρια..χεχε!
    Φιλάκια και Χρόνια Πολλά και σε σένα βέβαια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχω εντυπωσιαστεί απο το Post!!! μπράβο Δήμητρα ειλικρινά ότι καλύτερο έχω διαβάσει ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγώ θα πω οτι το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά. Τώρα εξηγούνται όλα. Χρόνια Πολλά και σε εσένα και στην μανούλα σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η μαμά σου είναι απλά αξιοθαύμαστη!
    Ειλικρινά διαβάζοντας την ανάρτηση ένιωσα να τη θαυμάζω χωρίς καν να την ξέρω!
    Όλα τα λεφτά βέβαια που βάφτισε "Γάτα" την αδέσποτη γάτα! Μου θυμίζει το Φιφίνι, που όταν τη ρωτάμε πώς λέμε το κουνελάκι μας λέει "Κουνελάκι"!
    Να τη χαίρεσαι τη μαμά σου Δημητρούλα, γιατί πραγματικά το αξίζει! Και για να γίνεις και εσύ τέτοιο διαμαντάκι, σίγουρα θα έβαλε και η μαμά το χεράκι της!
    Χρόνια πολλά και σε σένα βέβαια γλυκιά μαμά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να σου ζήσει η μανούλα σου και να ζήσεις κι εσύ! Χρόνια πολλά και στις δύο!
    Πολύ όμορφη παρουσίαση,Δημητρούλα μου γλυκειά!
    Η μανούλα σου είναι μπροστά, και το έχεις κληρονομήσει κι εσύ...
    Πολλά φιλάκια <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αχ, καλή μου Δήμητρα...πόσο συγκινήθηκα...
    Χρόνια Πολλά στη μανούλα σου!!
    Χρόνια Πολλά και σε σένα, μανούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κορίτσι μου γλυκό! Τι ωραία τα είπες πάλι! Πωπω, η μαμά σου θα συγκινηθεί τόσο πολύ! Να τη χαίρεσαι και να σε χαίρεται! Να πού έμοιασες τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κι εκεί που έλεγα απολαυστική πάλι η ανάρτηση της Δήμητρας βούρκωσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να διαβάσω την συνέχεια! Να την χαίρεστε την μανούλα σας!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δημητρούλα,να τη χαίρεσαι τη λατρεμένη σου μανούλα,να την αγαπάς και να της το δείχνεις.
    Καταπληκτική η ανάρτησή σου! Φιλάκια και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολίτισσα η μανούλα και σε όλα της large μάλλον, όχι μόνο στο φαγητό!!!! Χρόνια της πολλά, να τη χαίρεσαι και να την καμαρώνεις!!!!Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να τη χαιρεσαι, άξια!Τωρα κατάλαβα απο που πήρες και γιατί είσαι τόσο δοτικός άνθρωπος, θα θελα πολύ να τη γνωρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αχ, μας συγκίνησες, βρε Δημητρούλα!!! Μπράβο στην προοδευτική μαμά Μαρία που σε μεγάλωσε με αυτόν τον τρόπο και έτσι έχουμε την χαρά να σε απολαμβάνουμε όλες εμείς, οι blogoφίλες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος14/5/13

    Να χαίρεσαι την ξεχωριστή μανούλα σου! Να σου πω κάτι; Τη λάτρεψα και μη με ρωτήσεις πώς αλλά καταλαβα ότι δεν ειναι εκδηλωτικη πριν φτασει το ματι μου εκει.
    Πολυ μ αρεσει που πηρε τη ζωη στα χερια της και ικανοποιησε τα θελω της. Δεν το συνηθιζουν οι Αιγοκεροι και ειναι μεγαλο στορυ γι αυτους!
    Ειναι σιγουρα πολυ περηφανη για σενα, διοτι εισαι ξεχωριστο πλασμα και τοσο αξιαγαπητο που δε μπορει να μην εχει κανει δουλεια και η μανουλα. Αν ημουν μαμα σου (αλλα ειμαι πιπινι δε γινεται :P), αυτό θα ήταν το πιο όμορφο ανάγνωσμα της ζωής μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δημητρούλα μου γειά σου!!!
    Πάρτα όλα δικά σου!
    Είσαι γλύκα, είσαι τρέλα, είσαι μια γλυκιά κοπέλα!
    Και έχεις μια γλυκιά μανούλα, τρομερή και τσαχπινούλα!
    Σαν εσένα δηλαδή,
    τρυφερή και αγαπητή!
    :) :) :)
    (είπα να κάνω ρίμα)

    Πω πω πω ανάρτηση αποκάλυψη για τη μανούλα σου! Ανυπομονώ να διαβάσω το σχόλιό της μετά τα τόσα όμορφα, αποκαλυπτικά λογάκια που έγραψες για αυτή! Και να μην τα έγραφες δηλαδή ήμουν σίγουρη ότι η μαμά σου είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος, κρίνοντας από εσένα. Βέβαια δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γύριζε μόνη της όλο τον κόσμο.
    Μπράβο της πάντως που κυνήγησε και έπιασε τα όνειρά της έστω και σε μεγαλύτερη ηλικία. Ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να έχεις όνειρα για να κυνηγήσεις. Και αν τα κυνηγήσεις, πιάνονται!

    Φιλάκια πολλά!!! (Μου λείψατε τρελοκόριτσα. Σήμερα θα περάσω από τα Β-σπιτάκια σας και θα σας το λέω μέχρι να με βαρεθείτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γειά σου Δήμητρα!!μου άρεσε πολυ το μπλόγκ σου αλλά και η γλυκιά σου ανάρτηση για τη μαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΤΙ ΓΛΥΚΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ !!!!!!!!!!ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ !!!!!!!!!!ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικούλα μου σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για το βραβείο και τις ευχές!!!
      Είσαι μια γλυκιά δασκάλα και χαίρομαι πολύ που είμαστε μπλογκοφίλες!!!

      Διαγραφή
  39. Διπλή καλησπέρα σήμερα Δήμητρα και από εδώ καλώς σε βρήκα κ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..στην κυριολεξία ενα μεγάλο ευχαριστώ γιατι στους δύσκολους γκρίζους καιρούς που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να κάνεις φίλους που σε παρακολουθούνε και σε διαβάζουνε,σου στέλνουν τα φιλιά τους κι ας μην σε ξέρουν και τόσα άλλα μαγικά μέσα στη μπλογκόσφαιρα!!θα χαρώ να τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος14/5/13

    Αγαπημένη μου φιλενάδα,

    Ξέρω πως θα εκπλαγείς με το σχολιό μου, όμως με συγκίνησες βαθύτατα.....
    Νομίζω πως έκανες το καλύτερο δώρο στην μαμά σου αυτή την χρονιά. Η κάθε μαμά κάνει ότι καλύτερο νομίζει εκείνη για τα παιδιά της χωρίς να ζητάει αντάλλαγμα. Όταν όμως μεγαλώνοντας το παιδί της, της εκφράζει με τέτοιο τρόπο την εκτίμησή του, σίγουρα την κάνει την πιο ευτυχισμένη μαμά στον κόσμο.
    Εγώ την μαμά σου δεν την γνωρίζω, σίγουρα όμως από τις περιγραφές σου είναι μια εξαίρετη Κυρία. Θα ήθελα όμως με την σειρά μου να την συγχαρώ για την Δήμητρούλα της που είναι από τα πιο καλά, ευγενικά, διασκεδαστικά, αγνά και αληθινά άτομα που έχω γνωρίσει!!!!!!!!!!!!!!!!

    See You.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε φιλενάδα μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα τόσο γλυκά σου λόγια αλλά ποια είσαι και δεν μου έγραψες το όνομά σου? Με διαβάζουν περίπου 1.000.000 άνθρωποι (στον ύπνο μου)! Περιμένω το όνομά σου και μετά θα σου απαντήσω κανονικά:)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/13

      Έχουμε το ίδιο όνομα και οι κόρες μας έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα.......
      Ελπίζω τώρα να κατάλαβες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Άτιμηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη και μιλάμε κάθε μέρα και δεν μου το λες ε????
      Απίστευτη είσαι!!!! Τώρα σε λίγο που θα σε δω θα σε κανονίσω που μου κάνεις και κόλπα!!!!!
      Ήταν δύσκολο να καταλάβω με την απάντησή σου:)))) Ίδιο όνομά με εμένα και οι κόρες μας 30/03/06???? Πόσες πιθανότητες πια!!!!
      Βρε γλυκούλα μου το πρώτο σου σχόλιο στο μπλογκ μου και είναι τόσο μα τόσο ζεστό!!!!! Ετοιμάσου για μεγάλο φιλί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  41. Με συγκίνησες βρε Δήμητρα...!!! Δεν με εκπλήσσει όμως η περιγραφή της μαμάκας σου, μόνο μια τέτοια μαμά θα μπορούσε να μεγαλώσει μια "έξω καρδιά" γυναίκα σαν εσένα...
    Να χαίρεστε η μία την άλλη!!!!!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τι όμορφη ανάρτηση!
    Χρόνια Πολλά στη μαμά σου που τόσο αγαπάς!
    Κι από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι είναι η σούπερ μαμά!
    Μπράβο της για όλα αυτά που κατάφερε μετά τα 30 και μπράβο που δημιούργησε και σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος15/5/13

    γλυκια μου κορουλα σε ευχαριστω πολυ!! ηταν πολυ συγκινητικα ολα αυτα που εγραψες για μενα. εγινα και διασημη..!!! σε αγαπω πολυ!! η μανουλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε βρε μαμά! Που είσαι? Οι θαυμαστές σου σε περιμένουν!
      Και εγώ σ'αγαπώ μαμάκα μου!!! Παρόλο που δεν στο δείχνω συχνά, το ξέρω πως το ξέρεις πως σε λατρεύω!!!!
      Σε μένα να τα γράψεις όλα Κα Κάρινγκτον....ολόκληρη ανάρτηση σου έκανα:)))))
      (αδελφούλα την πάτησες...φτιάξε και εσύ blog αν θες!!!)

      Διαγραφή
  44. Είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει ποτέ για τη γιορτή της μαμάς.
    Χρόνια Πολλά έστω και ετεροχρονισμένα και στις δύο μανούλες λοιπόν!
    (Αυτό με τις σακούλες που πετούσες απ' το μπαλκόνι γέλασα πάρα πολύ,χαχα:)

    Φιλιά πολλά γλυκιά Δήμητρα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ πάντως συγκινήθηκα. Είσαι πολύ γλυκός άνθρωπος ρε Δήμητρα και μετά από τον όμορφο φόρο τιμής για την μανούλα σου, ξέρω και από ποιον πήρες όλα αυτά τα θετικά χαρίσματα που έχεις! Χθες που σε πήρα τηλέφωνο, με ρώτησε η κουμπάρα μου, σε ποιον μιλάω. Στην προσπάθεια μου λοιπόν να σε περιγράψω, της είπα ότι είσαι ένας πολύ θετικός άνθρωπος που όποιος είναι μαζί σου, τον κάνεις να νιώθει όμορφα, να περνάει καλά!!
    Σε φιλώ και την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Great blog, . Will be eagerly waiting for more.

    My Blog :- Nature Health Secrets

    And will love to hear from you. I am a new follower of yours on GFC and Bloglovin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δήμητρα δε ξέρω τι να γράψω...συγκινήθηκα πολύ!!!Μπράβο σου κοπέλα μου, είναι απο τα ωραιότερα κείμενα που έχω διαβάσει!Να τη χαίρεσαι τη μανούλα σου και εκείνη εσένα!!!
    (Χρόνια Πολλά έστω και ετεροχρονισμένα)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Α ρε Δημητρούλα! Της μοιάζεις σε πολλά από όσο σε γνώρισα. Τα καλύτερα της πήρες! Να είσαι καλά κι εσύ κι η μανούλα σου η υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ωωωωωωωωωω..τι τέλεια μαμά!!!Ε...χιούμορ,μπορεί να κρύβεται βαθιά μέσα της αν κρίνω από σένα-)))
    Χαίρομαι που συνεχίζει να μαθαίνει,ποτέ δεν είναι αργά για καμία ηλικία!!!Δως' της τα φιλιά μου-)))
    Πραγματικά υπέροχη γλυκιά ανάρτηση,μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οτι καλύτερο εχω διαβασει! Περνα απο το σπιτακι μου να παραλαβεις βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δημητρούλα μου αν και είστε διαφορετικές μοιάζετε σίγουρα σε πολλά. Και γνωρίζοντάς σε είμαι σίγουρη πως σίγουρα τη φροντίδα και την αγάπη για τους άλλους σου την κληροδότησε η μανούλα σου! Να τη χαίρεσαι και να τις χαιρόμαστε όλες τις μανούλες μας.
    Α, σε περιμένει και ένα βραβείο στο δικό μου "σπιτάκι"
    Με πολλή αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα Δήμητρά μου..σέυχαριστώ για τα γλυκά λόγια σου..είσαι κι εσύ ευαίσθητη ψυχή και ξεχωρίζεις..Το ποίημα που διάβασεςτο"Πίσω απ'τον καθρέφτη"είναι γραμμένο απο έμνευση της στιγμής.Δεν έπεσες όμως και πολύ έξω..την αφορμή για την έμπνευση την πήρα-απο μια κοπέλα,blogger κι αυτή που γνώρισα ότα επισκέφτηκε για πρώτη φορά το μπλόγκ μου..επειδή χώρισε με το αγόρι της,τα βλέπει όλα μαύρα στη ζωή..προσπαθώ να τη βοηθήσω,,όμως απο μακριά..εκείνο που την συμβούλεψα για να το ξεπεράσει είναι όσο μπορεί να μην κλείνεται στο σπίτι αλλά να βγαίνει έξω με τις φίλες της..Δήμητρα χαίρομαι απίστευτα που έχω επικοινωνία μαζί σου..θα τα πούμε σύντομα,ok???Φιλάκια πάρα πάρα πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συγκινήθηκα...παλιοκόριτσο....και σπάνια συγκινούμαι για πράγματα που αφορούν το ανθρώπινο είδος....Να την χαίρεσαι,είστε τυχερές που έχετε η μία την άλλη!

    ...ποιες ήταν οι αντιδράσεις της όταν διάβασε την ανάρτηση σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος27/5/13

    Να χαίρεσαι τη μαμά σου..ενώ την περιγράφεις με χιούμορ εγώ συγκηνήθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Συγκινήθηκα πολύ γλυκιά Δήμητρα!!! Έχω να δω την μαμά μου 17 μήνες, έχω και κόρη, οπότε καταλαβαίνεις... Σε βλέπω βιβλίο να γράφεις!!! Τυχερές μαμά και κόρη που έχετε η μία την άλλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πόσο με συγκίνησε αυτή σου η ανάρτηση Δημητρούλα μου!!! Όλος αυτός ο χείμαρρος αγάπης για τη μανούλα σου, που ξεχύλισε ορμητικά από μέσα σου, και έφτασε κατευθείαν μέσα μας!!!
    Πραγματικά τη θαύμασα τη μανούλα σου Δημητρούλα μου!!!
    Κυρία μαμά της Δήμητράς μας, σας χαιρετώ με αγάπη μεγάλη!!! Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω κι εσάς και τη Δημητρούλα από κοντά μια μέρα!!! Τώρα καταλαβαίνω γιατί η Δήμητρα είναι αυτή που είναι!!!
    Ευχαριστώ πολύ Δήμητρά μου, που μοιράστηκες όλα αυτά μαζί μας!!!
    Σε φιλώ με μεγάλη αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δημητρούλα μου έλα από το σπιτάκι μου!! Κέρδισες το βιβλίο μου!!!
    Φιλιά πολλά!!!!
    Σου έστειλα και μέηλ, έτσι, για να είμαι σίγουρη ότι θα το μάθεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. καλησπέρα Δήμητρα και καλό μήνα-)))
    Σε έχω βάλει εδώ μαζί μας
    http://pinterest.com/christagreece/blog-friends/

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ¸.•°❤❤⊱彡

    Passei para uma visita.
    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil°º✿♫
    °º✿
    º° ✿♥ ♫° ·.
    ¸.•°✿✿⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος14/6/13

    Μωρό, το διαβάσαμε αυτό. Γράψε τώρα για το νηπιαγωγείο που τελειώσαμε. Φιλιά!!!!! Ματίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σας ευχαριστώ ΟΛΕΣ για τις υπέροχες ευχές και όλα όσα γράψατε για τη μανούλα μου!!!
    Να ξέρετε πως δημιούργησα ένα "τέρας". Μπαίνει να διαβάσει τι άλλο έγραψαν γι'αυτήν και μου έχει ήδη κάνει λίστα τι ξέχασα να γράψω στην ανάρτηση:))))
    Είναι φοβερή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)