- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Ώρα για ΞΕBLOGΑΡΙΣΜΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ώρα για ΞΕBLOGΑΡΙΣΜΑ

Ψάχνοντας τραγούδια για να διαλέξω τα αγαπημένα μου για το παιχνίδι της Γιωργίας, έπεσα πάνω σε ένα λατρεμένο μου, ένα από αυτά που όταν το ακούω πάντα συγκινούμαι.  

We are the world.  Δεκάδες καλλιτέχνες τραγούδησαν για τα παιδάκια της Αιθιοπίας (δεν ξέρω βέβαια τότε πόσα χρήματα πήγαν στα παιδάκια, αλλά εμένα με άγγιξε και η κίνηση).



Για "κίνηση" λοιπόν θα σας μιλήσω και εδώ.   Έμαθα για την ομάδα ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ μέσα από την συγκλονιστική ανάρτηση της μοναδικής Κατερίνας του KaPa  "Γεννήθηκα Γυναίκα" που με καθήλωσε.  Η Κατερίνα διάλεξε έναν εναλλακτικό τρόπο "γιορτής" της Ημέρας της Γυναίκας.  Μας προέτρεψε να ενισχύσουμε την ομάδα ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ:  Μια ομάδα bloggers που βοηθάει τις μαμάδες που βρίσκονται φυλακισμένες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας μαζί με τα παιδιά τους.  Μπήκα αμέσως να διαβάσω για την ομάδα αυτή και το έργο της.  Μπράβο στο ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ  που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή των γυναικών αλλά και των παιδιών τους. Πριν δυο εβδομάδες κατάφεραν να εμπλουτίσουν την παιδική χαρά των φυλακών με καινούρια παιχνίδια.  

Θες από βλακεία μου, θες από έλλειψη χρόνου, σκέφτηκα "τι να κάνω εγώ μόνη μου τώρα, μια μικρή δική μου κούτα τι θα τους βοηθήσει?" και δεν έκανα τίποτα....έμεινα στην ανάγνωση:(

Σχεδόν αμέσως η φοβερή Μάχη του Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος μας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της δυναμικής Αντιγόνης του Inventive Mommy η οποία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να μας οργανώσει ώστε να συγκεντρώσουμε είδη για τις γυναίκες αυτές και τα μικρά τους.  Είμαστε όλες μανούλες. Εμείς ελεύθερες, εκείνες στερημένες του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος, μόνο λίγη καλή θέληση.  Αμέσως κινητοποιήθηκαν πολλές κοπέλες και ήδη φτιάχτηκε μια ομάδα δράσης κάτω από την καθοδήγηση της Αντιγόνης.  

Τι τα θέλουμε τα γαλόνια της blogger αν δεν μπορούμε σε τέτοιες περιπτώσεις να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε και φυσικά να βοηθήσουμε και οι ίδιες.  Άλλωστε γι'αυτό δεν blogάρουμε?  Γιατί μας αρέσει να μοιραζόμαστε.   Όχι μόνο συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, αλλά να μοιραζόμαστε λίγα από αυτά που έχουμε. Δεν χρειάζονται πολλά. Ο καθένας από μια μικρή κούτα,  θα χαρίσει πολλά μεγάλα χαμόγελα σε κάποιες γυναίκες και τα μικρά τους παιδιά.

Δεν θα πω περισσότερα, η Κατερίνα , η Αντιγόνη αλλά και η ίδια η ομάδα ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ τα έχουν ήδη πει όλα.

Για όσους δεν έχουν ήδη διαβάσει τις σχετικές αναρτήσεις, γράφω λίγα απαραίτητα στοιχεία και τα είδη που χρειάζονται:

Στις φυλακές ζουν 450 γυναίκες από τις οποίες περίπου οι 150 είναι σε κατάσταση ανέχειας. Μαζί τους ζουν και 20-25 παιδάκια από βρεφάκια έως 3 ετών (Μόλις τα παιδάκια φτάνουν τα 3, τα παίρνουν από τις μανούλες του και τα μοιράζουν σε ιδρύματα ή συγγενείς.....).

Λόγω περικοπών, δεν έχουν βασικά είδη υγιεινής όπως σερβιέτες και χαρτιά υγείας! Διαβάστε και θα καταλάβετε:
  • Τηλεκάρτες
  • Παιδικές πάνες Νο 1-5
  • Είδη ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα για τις ίδιες αλλά και για τα παιδάκια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας, σερβιέτες, σκόνη πλυσίματος)
  • Είδη καθαριότητας (χλωρίνη, υγρό για τα πιάτα, υγρό για τα τζάμια και υγρό γενικής καθαριότητας)
  • Γραφική ύλη (χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, μπλοκ, διορθωτικό, ντοσιέ, φακέλους, τετράδια, κόλλες)
Είναι πανεύκολο να συγκεντρώσουμε πολλά από τα είδη αυτά. Τα έχουμε όλοι σπίτι μας ή αν δεν τα έχουμε, μπορούμε να ψωνίσουμε λίγα χωρίς να ξοδέψουμε πολλά.  Ξέρουμε εμείς οι νοικοκυρές!

Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την Αντιγόνη στο email antigonimitsiou@gmail.com ή μέσω του blog της με σχόλιο κάτω από την σχετική της 
ανάρτηση "Ημέρα Μνήμης".

Η Αντιγόνη όπως σας έγραψα, έχει ήδη οργανώσει μια μικρή ομάδα bloggers με καταληκτική 
ημερομηνία συγκέντρωσης των δεμάτων, την 6-7 Απριλίου.  Επικοινωνήστε μαζί της και θα μας 
ενημερώσει για τον τρόπο αποστολής των δεμάτων. 

Εναλλακτικά μπορείτε απευθείας με τη ομάδα ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ στο xeblogarisma@gmail.com ή να στείλετε το δέμα σας στην Ταχυδρομική Διεύθυνση των Φυλακών:
Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας 
Ελεώνας Θήβας 
Τ.Κ. 32200
Κοινωνική Υπηρεσία


Πιστεύω σε σας!  

Σημείωση: Ξέρουμε όλοι ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και σε κάποια σπιτικά που με διαβάζουν, ίσως δεν έχουν ούτε οι ίδιοι τα απαραίτητα. Εννοείται πως η ανάρτησή αφορά αυτούς που μπορούν να κάνουν κάτι. 

28 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ !!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ Η ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ . ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Δημητρούλα μου. Δεν είχα ιδέα, και πολύ καλά έκανες που κάνεις αυτή την ανάρτηση. Τα πολλά λόγια περισσεύουν στην περίπτωση αυτή. Σε ευχαριστούμε, θα δράσουμε άμεσα, να είσαι σίγουρη.
    Πολλά φιλιά!
    Και καλή καθαρή Δευτέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκέντρωσες όλες τις πληροφορίες σε μια ανάρτηση! Την παίρνω και πάω να την ποστάρω στο αγαπημένο σου facebook! Να το διαβάσουν και άνθρωποι..όχι μόνο bloggers!χεχε ;-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε για τις αναλυτικές πληροφορίες -οδηγίες !!!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημητρούλα σ'ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!! Φιλάκια πολλά!!! Να περάσετε υπέροχα αύριο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια χαρα συμμαζεμα εκανες! ολα σε ενα νοικοκυρεμενα! ευγε Δημητρουλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Δημητρούλα μου για τη δραστηριοποίηση σου και την κινητοποίηση κι άλλων!
    Φιλάκια κοπέλα μου!
    Καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή!

    Α! Θα κάνω αναδημοσίευση στο φέις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλά έκανες Δημητρούλα και μας ενημέρωσες. Φιλάκια και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάθηκα και πέρασα να σου πω ένα "γεια" αλλά έπεσα, όπως πάντα, σε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Δημητρούλα! Να είσαι καλά.
    Και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ'ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!Να είσαι καλά!Φιλάκια πολλά,καλή Σαρακοστή και να περάσετε υπέροχα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διαβασα κι εγω τις σχετικες αναρτησεις και το εχω υποψιν μου μεχρι την συγκεκριμενη ημερομηνια να μπορεσω να βοηθησω ,αλλιως θα τα στειλω κατευθειαν.Δυστυχως ολοι ειμαστε σε μια δυσκολη φαση αλλα 2 πραγματα ο ενας ,3 ο αλλος μπορουν να βοηθησουν πολυ !!!Να εισαι καλα Δημητρα μου!!Καλη Σαρακοστη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα "δανειστώ" αυτό που είπε η Αντιγόνη: Όλες μαζί μπορούμε!!!

    Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα, ευαισθητούλα Δημητρούλα!!! :)
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Θα κοιτάξω και εγώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο!
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή Σαρακοστή αγαπημένη μου! Σε έπιασε το οργανωτικό σου και το κοινωνικό σου αίσθημα ευθύνης. Μπράβο! Αν όλος ο κόσμος ήταν σαν και σένα δεν θα υπήρχε φτώχια και απανθρωπιά (τα χουμε ξανα πει). Να δούμε να με συντονίσεις και εμένα, τα πράγματα που χρειάζονται δεν είναι τίποτα για εμάς και βλέπεις πώς για κάποιον άλλον είναι θέμα ουσίας (έτσι για να βλέπουμε και να εκτιμάμε). Σε φιλώ και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου να κινηθείς τόσο ανθρώπινα.Έχω δει πολλά ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο θέμα και χαίρομαι που υπάρχει ακόμη ευαισθησία!!!
    Ευχαρίστως να ενημερωθώ παραπάνω για τις γυναίκες(και ειδικά για τα παιδιά τους που πληρώνουν τη νύφη)
    Πολλά φιλιά και ...

    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾
    (¯`´♥(¯`´♥.¸________ღ☆ღ_________ ¸.♥´´¯)♥´´¯)
    ☆ ▓▒░ ☆ ♥ ΚΑΛΗ ♥ ~ ♥ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ♥ ☆ ░▒▓ ☆
    (_¸.♥(_¸.♥´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ☆ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´♥.¸_)♥.¸_)
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την υποστήριξή σου. Πραγματικά δεν είχα σκεφτει σε καμμία περίπτωση ότι η παρόρμησή μου - γιατί μια σκέψη της στιγμής ήταν - θα είχε τέτοια απήχυση. Τελικά ακόμα υπάρχουμε ως άνθρωποι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη εμείς σε ευχαριστούμε που μας κινητοποίησες παρόλες τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετωπίζεις και εσύ που μεγαλώνεις μόνη ένα παιδί.

      Και βέβαια υπάρχουμε ως άνθρωποι. Να έχεις πίστη.

      Διαγραφή
  17. Μπράβο βρε Δήμητρα!
    Κρατώ τις πληροφορίες που μας έδωσες και θα κινηθώ ανάλογα!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο Δήμητρα απο τ αωραιότερα άρθρα το τελευταίο καιρό!!
    ΟΛΟΙ πρέπει να βοηθάμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ηταν πολύ καλή η κίνηση και σίγουρα θα βοηθήσουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο Δημητρούλα που κοινοποιείς αυτή την πρωτοβουλία. Με τόσο αναγνωστικό κοινό που έχεις, θα βρεθούν αρκετοί εθελοντές να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους αλλά με λίγη καλή θέληση όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε. Και ως γνωστόν, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι...κάπως έτσι θα γεμίσουν και αυτές οι γυναίκες χαρά. Από τα λίγα "φασολάκια" που η καθεμία μας θα προσφέρει.

    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο Δημητρούλα μου για την ανάρτηση!!! Σίγουρα όλοι μπορούμε να δώσουμε κάτι!!! Σε κοινοποιώ κι εγώ!!! Φιλιά πολλά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επέλεξα να μην απαντήσω προσωπικά στην καθεμία γιατί εδώ τα μπράβο πάνε στις κυρίες που κάνουν όλη τη δουλειά και σε εκείνες που το γνωστοποίησαν εξαρχής και μας κινητοποίησαν. Ελπίζω να έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι με την ανάρτησή μου.
    Σας ευχαριστώ όλες για τα πολύ γλυκά σας σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο Δημητρούλα που το παρουσίασες.
    Κρίμα που υπάρχουν και μικρά παιδιά που ζουν σε τέτοιες συνθήκες.
    Σε έχω διαβάσει από μέρες από το κινητό, αλλά τώρα μπήκα να σου γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο σας ρε κορίτσια, μπράβο σε όλες σας, όσες κάνετε
    κάτι γι' αυτές τις γυναίκες και τα παιδάκια τους για να ανακουφίσετε
    όσο είναι δυνατόν τον πόνο και τις ελλείψεις τους.
    Μπράβο και καλή συνέχεια σ'αυτή την προσπάθεια !!

    Φιλιά, καλή σου μέρα Δημητρούλα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο Δημουτρούλα μου, μπράβο και στις κυρίες για όλη τη προσπάθεια!Πολύ καλή κίνηση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δημητράκι, σε ευχαριστώ για το μοίρασμα και για την αναφορά στην ανάρτηση μου.Το ότι αυτή η ανάρτηση έγινε η αρχή μιας τόσο υπέροχης ενέργειας με συγκινεί βαθειά. Το τραγούδι που διάλεξες για να συντροφέχψει αυτή σου την τόσο σημαντική ανάρτηση είναι μαγικό....πόσα χρόνια αγαπημένο!! Φιλιά μικρή...ξέρεις εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου αγαπημένη μου Κατερίνα.
      Παίρνω τα φιλιά σου και σου στέλνω και εγώ δικά μου ζεστά και μια μεγάλη και ειλικρινή αγκαλιά:)

      Διαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)