- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Coffee songs και άλλα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Coffee songs και άλλα

Καφές φίλτρου, cappuccino με αφρόγαλα, νες-καφέ, ελληνικός... δεν έχει σημασία.  Η απόλαυση που σου προσφέρει τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι απλά...οργασμική.  Εγώ προσωπικά, από όλα τα παραπάνω, το cappuccino προτιμώ και η κολώνα του σπιτιού μου....παραδοσιακά ελληνικό ή και φραπεδιά.  Ειπαμε, τα ετερώνυμα έλκονται!  Εσείς blogo-φιλαράκια μου? Ποιός είναι ο αγαπημένος σας καφεδάκος ή και ρόφημα?

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλήξει αν τελικά είναι πραγματική η ανάγκη του καφέ το πρωί για να ξυπνήσω ή απλά ψυχολογική.   Και όχι φίλοι μου, δεν έχω καφετιέρα σούπερ ντούπερ σπίτι που σου κάνει ακόμα και παστίτσιο (ιδανικά, θα ήθελα μία).  Τον cappuccino θέλω να μου τον φτιάχνουν!  Έχω ένα βίτσιο λοιπόν, ναι το παραδέχομαι!  Έτσι λοιπόν μου τον παίρνει κάθε πρωί ο αντρούλης μου ζεστό ζεστό (τώρα που φθινοπώριασε), από ένα coffee shop στη γειτονιά μας.  Είπαμε, τα κόψαμε όλα, αλλά κάποιες απολαύσεις δεν κόβονται!  Αυτή την μικρή πολυτέλεια στη ζωή μου, την διατηρώ...μέχρι πόσο δεν ξέρω...

Και θα αναρωτιέστε "Ποιό είναι το θέμα του post σου κυρία μου?"  Ε λοιπόν, σε τούτο δω το blog, ασχολούμαστε με ανάλαφρα θέματα όπως έχουμε πει.  Τα λέμε απλά, καθημερινά.  Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο δυστυχώς σε κάτι, ούτε μαγειρεύω καλά.  Απλά θέλω να μοιράζομαι σκέψεις, τραγούδια και όμορφα πράγματα με τους φίλους μου, εσάς, τους διαδικτυακούς. 

Έψαξα στο internet για τραγούδια που αφορούν τον καφέ για να σας αφιερώσω, γιατί χωρίς μουσική δεν ζω.  Ξέρετε κάτι? Δεν βρήκα coffee songs που να με συγκλονίσουν! Γιατί άραγε?  Τόσοι στιχουργοί και συνθέτες έχουν μιλήσει για τόσες απολαύσεις στη ζωή, για τον καφέ κανένας δεν έγραψε λόγια βαθιά?  Μόνο δηλαδή για τον έρωτα, το πάθος, την αγάπη, τον χωρισμό εμπνέονται?  Τελικά κατέληξα σε τρία όπου και σας τα αφιερώνω για να έχετε ένα όμορφο, διεγερτικό βράδυ (διέγερση-ιδότητα του καφέ, μην πάτε στο πονηρό!) και ένα ακόμα πιό απολαυστικό πρωινό:)


Carly Simon - You're so vain 1973
Στο 1,36' μιλάει για τον καφέ.  Άσχετο, προσπαθώ να θυμηθώ σε ποιά ταινία το τραγουδούσαν το κομμάτι αυτό οι πρωταγωνιστές και δεν μπορώ! Έχω κολλήσει! Ας βοηθήσει κάποιος....



Bob Marley - One cup of coffee 1962
Από τα πρώτα κομμάτια που ηχογράφησε και καμία σχέση με τα επόμενα!



The White Stripes - One more cup of coffee
Το πρωτοτραγούδησε ο Bob Dylan το 1975.


Εν συνεχεία, σας έχω πρωτότυπες και ευφάνταστες κούπες καφέ, γιατί εμείς οι bloggers αλλά και όλοι οι διαδικτυακά ενημερωμένοι, πρέπει να ειμαστε ένα βήμα μπροστά από την εποχή μας!

Για να μην μένετε με έναν άδειο πάτο όταν τελειώσει ο καφές...
Creature cups της εταιρείας Yumi Yumi.

 Προσοχή μην μπερδευτείτε και πιάσετε την κούπα για να βγάλετε φώτο:)
Lens mug
 
Αυτό θα πει πραγματικός καφές! Μία κούπα φτιαγμένη από κόκκους...
Coffee bean mug

Και με αποθηκευτικό χώρο για μας που θέλουμε και το συνοδευτικό μας:)
Face mug

Για τις φίλες που δεν αποχωρίζονται τα δωδεκάποντα...ούτε στον καφέ!
Fashion victim mugs

Οικολογική ευαισθησία στην κούπα αυτή, με πάτο από γρασίδι!


Slim cups για εσάς που τον πίνετε...ελαφρύ.
Sharona Merlin

Μουσουδίτσες για ζωώδη ένστικτα!

Κούπα Μασέλα...για τους λάτρεις των ταινιών τρόμου.
Megawing
Ααααα Παρολίγο να το ξεχάσω! Καλό φθινοπωρινό μήνα να έχουμε με υπέροχες μέρες και πολλά χαμόγελα.

28 σχόλια:

  1. Τέλεια ανάρτηση!Λατρεύω καφέ..Δεν καπνίζω και δεν πίνω, η μόνη μου απόλαυση είναι ο καφές! Το καλοκαίρι προτιμώ freddo cappuccino και τον χειμώνα cappuccino.. Επειδή βαριέμαι να κάθομαι σε καφετέριες,το παίρνουμε πακέτο με τον καλό μου και κάνουμε βόλτες στα μαγαζιά! Καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Κατερίνα και εγώ βαριέμαι να κάθομαι στις καφετέριες και ειδικά Μ.Π. εποχή (μετά παιδιών). Το θεωρώ χάσιμο χρόνου, ειδικά όταν μπορείς να βολτάρεις και να παίρνεις καθαρό αέρα. Επίσης δεν πίνω και δεν καπνίζω, άρα τι μένει? Ένας καφές!

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ καφεμανιακή! Συνήθως στο σπίτι πίνω γαλλικό αλλά έξω cappuccino σίγουρα!!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Owl mommy! Όντως σπίτι ενδείκνυται για γαλλικό και ειδικά το χειμώνα:)

      Διαγραφή
  3. Εγώ είμαι του γαλλικού, χειμώνα - καλοκαίρι (με παγάκια!). Πίνω και εσπρεσσάκι, αλλά βαριέμαι να τον κάνω συνήθως. Κάποτε τον είχα κόψει τελείως τον καφέ, αλλά το μάτι δεν άνοιγε τέρμα...
    Πολύ πλάκα είχαν οι κούπες που βρήκες!
    Πάρε κι έναν τραγουδάκι που αρέσει σε εμένα! Καλό μήνα!
    http://www.youtube.com/watch?v=wSlFN5aUAmU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To άκουσα κι αυτό! Γαλλικό με παγάκια βρε Φανή???
      Το κομματάκι πολύ καλό, η αλήθεια είναι ότι δεν κοίταξα πολλά ελληνικά. Κακώς, το ξέρω! Μπράβο λοιπόν για την πρότασή σου.

      Διαγραφή
  4. καλό μήνα!!!!! εμένα μου αρέσει ο ελληνικός, γαλλικός και καπουτσίνο! τα έβαλα σε σειρά προτίμησης! χε χε.. φοβερές οι φωτο που βρήκες! με τον καφέ ενώ παλιότερα νόμιζα πως ήταν ψυχολογικό, τελευταία νιώθω έναν πονοκέφαλο αν δεν έχω πιει καφε! δεν ξέρω τι ισχύει τελικά! φιλάκια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάμπως ξέρει κανείς να μας πεί? Το θέμα είναι ότι για να ανοίξει το μάτι, ένα καφεδάκι το θέλει ο άτιμος ο οργανισμός!

      Διαγραφή
  5. Καλό μήναααα!!!!Εγώ έχω ένα πρόβλημα με τον καφέ πίνω μόνο ελληνικό και γαλλικό οτιδήποτε αλλο να πιώ μου κάνει τα νεύρα κρόσια,με πειράζουν.
    Οι κούπες τέλειες βέβαια δεν νομίζω να έπινα ποτέ τον καφέ μου σε κούπα με σχέδιο μασέλας....!!!Να είσαι καλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο για τα νεύρα, δεν το συζητώ. Το ίδιο και εγώ. Αν πιώ δεύτερο μες την μέρα cappuccino ή νες, σκοτώνω και άνθρωπο:) Ενώ ο ελληνικός αντέχεται. Αθάνατη πατρίδα!!! Ελληνικός...all time classic.

      Διαγραφή
  6. Το ξέρεις ότι χωρίς καφέ, μαύρη ζωή! Χειμώνα -καλοκαίρι γαλλικό αρωματικό και μοτο μας είναι "life begins after coffee" και ειδικά κάθε πρωί! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπημένη μου! Το post σου "Life begins after coffee" με ενέπνευσε καθώς βόλταρα στο blogoσπιτάκι σου χτες βράδυ...
      Να δω πότε θα συναντηθούμε για καφεδάκι τετ-α-τετ!

      Διαγραφή
  7. του φραπέ είμαι εγώ..αλλά το χειμώνα χτυπάω και μερικούς γαλλικούς με άρωμα βανίλια αλλά μόνο στο σπίτι..Και πάντα σκέτο! καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ελπιδάκι. Και συ φραπέ λοιπόν. Και ο γαλλικός με άρωμα είναι συγκλονιστικός. Προτιμώ το φοουντούκι βέβαια αλλά και η βανίλια είναι υπέροχη. Φιλάκια στο Νικολάκη σου τον κούκλο.

      Διαγραφή
  8. Καλημερούδιααααααααα!!!!!!!!!!!!! Εγώ το καλοκαίρι προτιμώ φρέντο καπουτσίνο με κανέλα όταν είμαστε έξω, φραπέ γλυκό με γάλα όταν είμαστε σπίτι. Τον χειμώνα νες γλυκό με γάλα και κατά προτίμηση με άρωμα φουντούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται Μαρία μου. Το καλοκαίρι και εγώ κρύο τον πίνω, freddo δηλαδή!
      Η' είμαστε προχωρημένες ή δεν είμαστε!
      Καλώς σε βρίσκω και καλή επιτυχία με το blog σου. Όσοι διαβάζετε, επισκεφθείτε και τη Μαρία που είναι new baby blogger. Να στηρίζουμε τα νέα παιδιά (χα χα χα), όπως στηρίξατε και μένα πριν 2 μήνες που ξεκίνησα! Ειναι τόσο φιλικά εδώ στην blogo-γειτονία Μαρία, να το ξέρεις.

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα!!!Δεν υπάρχει μέρα χωρίς καφέ για μένα, πίνω χειμώνα - καλοκαίρι γαλλικό!Οι κούπες που βρήκες είναι απίθανες!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη με το μουσακά σου! Καλό μας μήνα.

      Διαγραφή
  10. καλό μήνα..μου αρέσει που η θεματολογία σου ειναι ελευθερη..απλη..φιλικη..παρείστικη..αυτή η αναρτηση ειναι ενδιαφερουσα...εγω χειμώνα καλοκαίρι πίνω νέσκαφε φραπέ (καλοκαίρι) και νέσκαφε ζεστό (χειμώνα)..τα φλιτζάνια στο τέλος μου άρεσαν , ξεχώρισα κάποια, αυτό με τη μασέλα όμως το αήδιασα..μπλιαξ...ούτε να το σκεφτω δε θελω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Δελφινάκι από την όμορφη Κύπρο μας!
      Η αλήθεια είναι ότι αυτό με τη μασέλα είναι λίγο creepy.
      Εσύ είσαι δηλαδή του νες καφέ? Κλασσική επιλογή. Μπράβο σου.

      Διαγραφή
  11. Εγώ δεν πίνω καφέ (είμαι μικρή ακόμα! χα, χα!), αλλά μου αρέσει η ζεστή σοκολάτα.
    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες! Τα τραγούδια δε θα τα ακούσω τώρα γιατί μόλις έβαλα το μωρό για ύπνο. Δεν το διακινδυνεύω να ξυπνήσει, έχω σφουγγάρισμα τώρα!

    Αν σ'ενδιαφέρει δίνω δώρο http://www.beautyandthemist.com/2012/11/lunarrastar-jewellery-international.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχά! Και μία που δεν πίνει καφέ. Και η ζεστή σοκολάτα έχει τις χάρες της Demi. Δεν σε κατακρίνουμε. Σε αγαπάμε και με ελαττώματα:)
      Έριξα μια γρήγορη στον διαγωνισμό σου και επειδή φεύγω τώρα, θα μπω το βράδυ να συμμετάσχω εννοείται! Τρέξτε blogo φιλαράκια! Κι άλλο δωράκι!!!

      Διαγραφή
  12. awesome cups! I have been on your blog for quite a while, eyeing your posts and have to say I LOVE it! I have just opened a new blog and am hoping you like it too! If you do, let's follow each other! Keep in touch:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hi Angela! It's so nice to welcome you in my blog and hearing that you like my posts. I've already visited your blog and it's lovely.
      I wish you an excellent blog voyage!!

      Διαγραφή
  13. Σ'αυτο το Post θα έρθω αυριο το πρωί να βάλω και τα τραγουδάκια όταν φτιάχνω καφεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπω σε ώρα Καναδά να το πιούμε μαζί το καφεδάκι:)

      Διαγραφή
  14. Agie mou Vasili thelo tin koupa me ta takounia parakalo & tha eimai kalo koritsi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν σίγουρη ότι ΕΣΥ αυτή την κούπα θα ήθελες! Νομίζω φτιάχτηκε για σένα!

      Διαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)