- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Αγαπώ τις βόλτες στην blogo-γειτονιά!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αγαπώ τις βόλτες στην blogo-γειτονιά!

Με τούτα και με κείνα....δεν προλαβαίνω ούτε μια ανάρτηση να ετοιμάσω.  Όλα τα blogs που παρακολουθώ έχουν αυτές τις μέρες τόσο όμορφα θέματα, εικόνες, κατασκευές,  που κολλάω και τα χαζεύω και δεν ασχολούμαι με το δικό μου.  Άκους εκεί!  Βάλτε μουσικούλα χαλαρωτική και αναγνώστε με. 


Έχω βάλει κρασάκι, πήρα και μια σοκολατούμπα Lacta και σας αφοσιώνομαι.  Λείπει ο αντρούλης μου ταξίδι και έχω απεριόριστο χρόνο ομιλίας!

Ξεκίνησα το blog μου για να μπορώ να μοιράζομαι με τους φίλους μου όλα αυτά τα περίεργα και αστεία που διάβαζα στο διαδύκτιο αλλά και να τους μιλάω για τα όμορφα περιστατικά που συμβαίνουν στη ζωή μου.  Σιγά σιγά, η παρέα μεγάλωσε, έκανα κι άλλες φίλες.  Φίλες που δεν γνωρίζω προσωπικά αλλά θεωρώ πολύ καλά παιδιά.  Με κάποιες συνομιλώ και με e-mail τακτικά και αισθάνομαι λες και τις ξέρω χρόνια.

Έχω πάρει ιδέες για υπέροχες κατασκευές και προσωπικά αντικείμενα, πρωτότυπες, εύκολες αλλά και πολύπλοκες συνταγές, ιδεές για φοβερά θεματικά πάρτυ, διάβασα για μοναχικές αλλά και χαρούμενες στιγμές στα διάφορα σπιτικά των blogo φιλενάδων μου και φυσικά άπειρες εικόνες διακόσμησης και μόδας.  Σκέφτηκα να αναφέρω ολα αυτά τα blogs που με εμπνέουν και με βοηθούν αλλά είναι πολλά και αν ξεχάσω κάποιο, θα στεναχωρήσω την blogger.  Οπότε καλύτερα να μην μιλάω γενικά, αλλά ειδικά και για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως πιό κάτω θα διαβάσετε.  Σε άλλη ανάρτηση, θα σας πω και για κάποια ζουζουνίστικα πραγματάκια που έχω πάρει από φίλες bloggers και θα κάνουν πανικό!

Πριν σας μιλήσω για το θέμα του post, ήθελα να σας δείξω κάτι:

Σήμερα η Αναστασία μου έφτιαξε αυτή την υπέροχη ζωγραφιά με συννεφάκια που χαμογελάνε και έχουν κόκκινα μάγουλα, πουλιά, πολλά πουλιά, μπαλόνια και ένα υπέροχο χρωματιστό σπιτάκι με λουλουδάκια.  Μέσα σε λίγο χρόνο έχει προοδεύσει τόσο πολύ στην ζωγραφική της, από τα απλά σπιτάκια με την οικογένειά μας, στις υπεραγωγές της όπως τις αποκαλώ.  Κάθε φορά την καμαρώνω.  Την κολλήσαμε φυσικά σε ένα σημείο στο σπίτι που κολλάμε όλες τις όμορφες ζωγραφιές των παιδιών.  Τις ανανεώνουμε πολύ τακτικά φυσικά και δεν υπάρχει άδειο σημείο!


Ο λεβεντάκος μου ο μικρός, ο Παναγιώτης, μου έφτιαξε αυτό το ονειρεμένο κολιέ, το οποίο ξεβάφει στα ρούχα μου, αλλά πρέπει να το φοράω όπως μου λέει, διότι με κάνει "πολύ όμορφη".  Οι αγορομάνες με κατανοείτε ε?  Πώς να μην τον λατρεύω τον μικρό μου τυραννοσαυράκο!


Εν συνεχεία, προχωρώ στο θέμα μου επιτέλους! Πάλι φλυάρησα.  Είναι γνωστές οι μαγειρικές μου αποτυχίες, στη blogo-σφαίρα.  Σας είχα μιλήσει στο post μου "Μαγείρεμα στην εποχή των Δεινοσαύρων".

Κι όμως. Υπάρχει ελπίδα, ακόμα και για μένα την ακαμάτρα!  Η βόλτα μου στα blogs που παρακολουθώ με έκανε καλύτερη.....μαγείρισσα!  Ο άντρας μου απορούσε στην αρχή, νόμιζε ότι έφερνα ταπεράκι από πεθερά/μαμά.

Τον συγκλόνισα!  Έχω λοιπόν φτιάξει τα παρακάτω μέχρι τώρα:  To Γύρο Κοτόπουλο της μοναδικής Έρης του μοντέρνου και μακρινού Captain Cook με απόλυτη επιτυχία και τα γιουβαρλάκια του Κώστα που πλέον έγιναν "Τα γιουβαρλάκια της Αναστασίας και του Παναγιώτη"! Επίσης, τα Σουτζουκάκια στο φούρνο της γλυκιάς Ελένης του φοβερού Μαγειρική με φαντασία (σουτζουκάκια σπίτι μας, πρώτη φορά, παρεπιπτόντως μπήκαν)! Αυτααααααα. Τι? Νομίζατε, ότι ήταν περισσότερα? Είπαμε, σιγά σιγά.  Φωτογραφίες δεν τράβηξα από τα συγκεκριμένα, δεν ξέρω γιατί.  Μάλλον ξεχάστηκα. Εφεξής θα τραβώ!

Πάμε στα γλυκά που έχω και αποδείξεις!

Στις 9 Νοεμβρίου, ήταν τα γενέθλια του λατρεμένου μου μπαμπάκα!  Δεν είχα πολύ χρόνο και ήθελα μια εύκολη και γρήγορη τούρτα. Αφού έψαξα σε διάφορα blogs, κατέληξα στην Πιό εύκολη τούρτα γενεθλίων από την τόσο υπέροχη Ερμιόνη και το The one with all the tastes.  Ξετρελλαθήκαμε όλοι και άφησα τις καλύτερες εντυπώσεις διότι συνήθως π.b. (προ blog) εποχή, αγοράζαμε έτοιμες!

Της Ερμιόνης


Η δική μου



Ένα όμορφο απόγευμα που θέλαμε να φάμε ένα κέικ, αλλά είχαμε βαρεθεί το συνηθισμένο, διάβασα για το Κέικ Πορτοκάλι με 2 γλάσα της Έρης και είπα να το δοκιμάσω.  Τι να πω, επίσης πανεύκολο (για μένα δηλαδή) και διαφορετικό. Ο τρόπος παρασκευής του πρωτότυπος.  Άρεσε και στα παιδιά, πολύ σημαντικό και πήγαμε την άλλη μέρα στις δασκάλες τους επειδή ήθελαν να τις κεράσουν.  Έκανα πάταγο φυσικά στο σχολείο. Με πέρασαν για την σούπερ Νοικοκύρα! Τι να πεις, γίνονται και θαύματα!

Της Έρης


Το δικό μου


Τέλος, προχτές όταν μπήκα στην Ελπίδα του 2 boys+ Hope και είδα αυτά τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας που έχουν κάνει πάταγο στην blogo γειτονιά, ήταν δυνατόν να μην αντισταθώ? Ξεκινήσαμε με τα παιδιά, φτιάξαμε τη ζύμη, την φάγαμε την μισή ωμή και μετά το μέσα-έξω ψυγείο-κατάψυξη.  Είχα την επιτυχία στο τσεπάκι, ήμουν σίγουρη! Βιάστηκα και αυτο-ματιάστηκα! Τα παράψησα και μπερδεύτηκα και τα έψησα και σε παραπάνω βαθμούς.  Αποτέλεσμα? Έγιναν πετροπόλεμος και πήγαν στον κάδο των απορριμάτων!


Της Ελπίδας


Τα δικά μου (ξεραμένα πετραδάκια)

εδώ παίρνει ένα ο Παναγιώτης και παραλίγο να σπάσει δόντι!

Όπως διαπιστώσατε φίλοι μου, έχω γίνει μια νέα, βελτιωμένη εκδοχή, χάρη στα εμπευσμένα και μοναδικά blogo-σπιτάκια που παρακολουθώ.  Σας ευχαριστώ όλες για τις ιδέες και ερεθίσματα.  Η μ.b. (μετά blog) εποχή διαγράφεται ανοδική, αισιόδοξη και νοικοκυρεμένη!

75 σχόλια:

  1. πολύ ωραια ανάρτηση και η ζωγραφιά και το κολιέ
    και μένα μου αρέσει να κάνω τη βόλτα μου στη μπλογκογειτονιά μας και να βλέπω τις αναρτήσεις, να διαβάζω τα θέματα, να βλέπω τις δημιουργίες και να στηρίζουμε το ένα μπλογκ το άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απόλυτα Δελφινάκι. Όταν οι επισκέψεις είναι ειλικρινείς και ουσιαστικές, αφήνουν πάντα κάτι καλό και στον αναγνώστη και στην blogger.

      Διαγραφή
  2. Πάλι κλαίω μέχρι δακρύων! Αυτοματιάστηκα, πετροπόλεμος!
    Και ας τα πάρω από την αρχή!
    Αγοραομάνα κι εγώ ο μικρός μου(4 χ) μου λεει χτες το βράδυ ενώ δήθεν κρυφά η μεγάλη με ψαρεύει μυστικά μαζί με τον μπαμπά τι δώρο θέλω για την γιορτή μου 'μαμά εγώ θα σου πάρω ένα μπουκέτο λουλούδια! Λιώνω παιδί μου!
    Η προπάθεια της τούρτας καλή! Του κέικ φανταστική. Όσο για τα μπισκότα καλού κακού πριν τα ψήσεις άλλη φορά κάνε και μια τρύπα με καλαμάκι και βάλτα στολίδια στο δέντρο! Μην πανε και τζάμπα τα υλικά!
    Σοβαρά το λέω αυτό τώρα! Τα έχω βάλει κι εγώ στο μάτι!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιώνεις μάνα, λιώνεις! Πώς να μην σε καταλάβω:)
      Όσο για την τουρτα με τα κουφετάκια, προσπάθησα πολύ να τα βάλω σε μια αρμονία...που να τα καταφέρω! Είδα την δική σου, για το Μαράκι και έπαθα ζαροπλαστικό σοκ! Πώς τα έβαλες τόσο κυκλικά, απορώ! Τι κλωστές μου λες, αυτό είναι πυρηνική φυσική για μένα!
      Άσε για τα μπισκότα έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα καθόλου! Σιγά σιγά μαθαίνω όμως.

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Δημητρούλα νοικοκυρά!!! Βλέπω ανανεωθήκαμε, έτσι; Στολίσαμε :) Και εγώ στόλισα χθες (το μπλογκόσπιτο εννοώ, γιατί το άλλο όχι ακόμη)

    Τελικά το' χεις στην κουζίνα, τι μου λες δεν το 'χεις.

    Κρίνοντας από τις photos...
    το κεικ: super
    η τούρτα: φιλότιμη προσπάθεια, δεν μπορώ να πω
    τα μπισκοτάκια: εμφανισιακά είναι super. Αν ηταν τόσο πέτρα όπως λες, όντως έπρεπε να τα μετατρέψεις ως διακοσμητικά στοιχεία όπως λέει και η Kathy

    Keep cooking φιλενάδα!!!

    Όσο για τα μπισκοτάκια της Ελπίδας, τα έχω βάλει στο μάτι από την 1η μέρα που τα είδα, οπότε δε θα μου τη γλιτώσουν!

    Φιλάκιααα xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στόλισες Ασπασία? Ήρθα να σε δω, ψάχνω ψάχνω και βλέπω ένα μικρό δεντράκι πάνω πάνω. Δηλαδή έτσι θα μας αφήσεις? Με ένα τοσοδούλι δέντρο? Εσύ, μια σούπερ σικ και οργανωτική blogger? Νομίζω η Δάειρα θα σε μαλώσει:)

      Σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη στις κουζινικές μου εξορμήσεις. Προσπαθώ είπαμε. Είμαι ακόμα στην αρχή, έχω τοοοοοοσα να μάθω!

      Όσο για τα μπισκοτάκια, είναι όντως τέλεια! Να τα φτιάξεις και περιμένω να μου πεις αν πήγαν στο δέντρο ή στο στομάχι σας:)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και από εδώ :)
      Όπως σου απάντησα και στο σπιτάκι μου, είμαι οπαδός του minimal. Για αυτό θα σας αφήσω με ένα δεντράκι (προς το παρόν). Προς το άμεσο μέλλον, θα δείξει...

      Τα μπισκοτάκια τα έφταξα χθες!!! Πήγαν στο στομάχι μας! Ω ναι! Τα κατάφερα! (Πες μου 'Μπράβο'). Ωωωω, ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Καλημερουδια νοικοκυρα μου εσυ! Μυρισαν τα κουλουρακια ως εδω:) Ειμαι πολυ περηφανη για σενα, πραγματικα!
      Τελος, θα τα ξαναφτιαξω λοιπον! Αχ Ελπιδα τι μας εκανες:)

      Διαγραφή
  4. Καλέ εσύ είσαι φοβερή μαθήτρια! Τί δεν τα καταφέρνεις μας λες. Μια χαρά τα πήγες.
    Και αφού πήρες φόρα τώρα....ποιος σε πιάνει!
    Πληγώθηκα όμως με τα μπισκοτάκια σου :(
    Μα ήταν ΤΕΛΕΙΑ εμφανισιακά!!! Δεν τα έφτιαχνες μια γιρλάντα, ένα κάδρο....ας τους κόλλαγες κάτι για να τα κάνεις στολίδια. Ας μου τα έστελνες βρε παιδί μου να στολίσω τα μπισκοτόσπιτα!!!
    Ουφ...anyway...περιμένουμε κι άλλες πολλές προσπάθειες που θα εκπλήξουν την οικογένειά σου ευχάριστα.
    Φιλάκια πολλά. Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δασκάλα μου? Τι βαθμό θα μου βάλεις δηλαδή? Με επιείκια περικαλώ!

      Τι να πω για τα μπισκοτάκια, ότι το σκέφτηκα? Όχι, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό! Σήμερα που διάβασα την πρότασή σας για στολίδια....κίνησα προς τα σκουπίδια αλλά ήταν αργά! Πέρασαν άλλωστε 3 μέρες. Μπου χου χου χου:(

      Τώρα έχω βάλει στόχο να φτιάξουμε το ημερολόγιο με τα σπιρτόκουτα που είδα σε σένα. Δευτέρα πάω για σπίρτα:)

      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σας!

      Διαγραφή
    2. Ήρθα ξανά με επίσημη πρόσκληση αυτή τη φορά.
      Φτιάξε ξανά τα κουλουράκια και έλα από το σπιτάκι μου σου έχω δωράκι αγαπησιάρικο;)
      Καλή εβδομάδα γλυκιά μου Δήμητρα!

      Διαγραφή
    3. Πήγα και το πήρα Θεανούλα!!! Δεν έχω λόγια!
      Με έκανες πολύ ευτυχισμένη σήμερα. Είναι το δώρο μου για τα Χριστούγεννα, από σένα, για μένα:)

      Διαγραφή
  5. Πως δεν τα καταφέρνεις..! Εδώ είδαμε ότι τα έκανες φοβερά!!Καλό σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά σε βλέπω...μεγάλες προόδους και φοβερά αποτελέσματα...Κρίμα για τα μπισκοτάκια (ευχαριστώ για την αναφορά by the way) αλλά μην αγχώνεσαι..θα τα κάνεις την επόμενη φορά τέλεια...Κι εγώ να φανταστείς περίμενα με το ρολόι κι είχα βάλει και αφύπνιση..χαχα!! Σίγουρα πάντως έχεις φύγει από την εποχή των δεινοσαύρων χεχε!! Καλό σκ Δήμητρα!!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα ξανακάνω Ελπίδα γιατί έχω στραβώσει με τον εαυτό μου που έκανα δύο βλακείες συγχρόνως! Και λάθος βαθμό (παίζει να πείραξε ο Παναγιώτης κατά λάθος το διακόπτη-το έχει ξανακάνει!) και ξέχασα να βάλω υπενθύμιση! Τώρα μου το λες δηλαδή για την υπενθύμιση??? Έπρεπε να το είχες τονίσει στην εκτέλεση. Διαβάζουν και άσχετες:)

      Καλό ΣΚ και στους τρεις σας Ελπιδάκι.

      Διαγραφή
  7. Α, υπερπαραγωγή βλέπω. Στολίσαμε! Αυτό εννοούσες!
    Τα παιδιά σου καλλιτέχνες! Πολύ γλυκά!
    Καλά μας κοροιδεύεις ότι δεν είσαι της μαγειρικής. Ζαχαροπλαστείο κοντεύεις να φτιάξεις!
    Χρόνια Πολλά στον πατερούλη σου!
    Χθες κάναμε περίπατο και είδα κάτι και σε σκέφτηκα. Αλλά επειδή είναι μακάβριο, μόλις προλάβω θα στο γράψω σε μέηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Demi? Ήταν να μην κάνω την αρχή! Πήρα φόρα χτες βράδυ και έχω και διάφορα άλλα που θέλω να συμπληρώσω. Περιμένω και το δικό σου στολισμό:)

      Ετοιμάσου και εσύ, όσο μεγαλώνει ο Μιχάλης να σου φέρνει καλούδια από το σχολείο, να λιώνεις η αγορομάνα!

      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές. Τον λατρεύω!

      Περίπατος? Με σκέφτηκες? Μακάβριο? Πώς συνδυάζονται αυτά??? Γράψε μου, απορώ.

      Διαγραφή
  8. Πρωτη φορα μπαινω στο blog σου και μου αρεσε παρα πολυ !!!!!
    Θα σε επισκευτοομαι συχνα απο εδω και περα αυτο με τις φωτο μου αρεσει πολυ μου θυμιζει την εκμπομπη του Παρλιαρου.... ¨ολοι πιστευω για τον ιδιο λογο κάναμε τα Blog μας τα μικρα σπιτάκια μας στο διαδυκτιο..
    Φιλια θα τα ξαναπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαργαρίτα! Ένα από το ονόματα που αγαπώ.
      Τώρα πριν ήμουν σε σένα και λιγουρεύομαι την μπουγάτσα σου.
      Σ'ευχαριστώ για την βολτούλα.
      Όντως, όλοι οι bloggers, λίγο πολύ αγαπάμε να μοιραζόμαστε. Το νόημα του blogging αυτό είναι άλλωστε:)

      Διαγραφή
  9. Καλώς σε βρήκα Δήμητρα....μου α΄ρεσει πολύ ο τρόπος που γράφεις. Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κατερινακι και καλως ηρθες στην ομορφη παρεα μας. Το σπιτακι σου πλουσιο απο δημιουργιες και ομορφιες.
      Θα περναω να σε βλεπω.
      Καλο Σκ και σε σενα

      Διαγραφή
  10. Χθες ήμουν με ίωση...γαστρεντερίτιδα (δεν θέλεις να σου πω). Σήμερα περνάω από εδώ, τι να σου πω, μου έφτιαξες πραγματικά τη διάθεση! Είναι μερικά blog (σαν το δικό σου), που ενώ δεν έχεις δει την τελευταία ανάρτηση, ξέρεις απλά ότι θα είναι καλή. Φταίει ο τρόπος που γράφεις, που τα παρουσιάζεις, δεν ξέρω, εσύ θα μου πεις.
    Σχετικά με τις μαγειρικές σου ικανότητες δεν βλέπω κάτι το μεμπτό (δεν κάνω πλάκα, μια χαρά είναι τα γλυκά σου)η λήψη πρέπει να βελτιωθεί (όπως και οι δικές μου άλλωστε, αλλά τι να κάνουμε, δεν είμαστε και φωτογράφοι και blogger και αρθρογράφοι, αμάν πια:))Έχω καταντήσει να είμαι με ένα κινητό στο χέρι και να λέω, κράτα εδώ, α μπα δεν είναι καλό, μήπως να κλείσω τις κουρτίνες, α μπα, μάλλον το κινητό φταίει, δεν βγάζει καλές φωτογραφίες!!! Η γεύση μετράει. Σε φιλώ, καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερουδια σε μια ακομα μανουλα πολυταλαντη που δεν θα φτασω ποτε:)
    Το σχολιο σου εφτιαξε και τη δικη μου μερα! Σ´ευχαριστω πολυ. Ειναι χαρα μου να προσφερω ενα χαμογελο στους φιλους μου.
    Οσο για τις φωτογραφιες, ποσο δικιο εχεις! Εχω ακομα τοοοοοοσα να μαθω. Σιγα σιγα το παλευω. Αυτο με το κινητο με καλυπτει απολυτα. φωτο αποστολη αυτοκτονιας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α και περαστικα σου Σινα για την απαισια γαστρεντεριτιδα. Δεν εχω χειροτερη ιωση:( Με 3 παιδια που να τη γλυτωσεις!

      Διαγραφή
  12. Γεια σου Δήμητρα!
    Ακολουθώντας να ιντερνετικά σου cookies πέρασα να σε διαβάσω και μου άρεσες πολύ!
    Έχεις άνεση στη γραφή με πνεύμα και χιούμορ.

    Καλή συνέχεια με ό,τι κι αν καταπιάνεσαι, αν και στην οικογένεια είστε όλοι δημιουργικότατοι! Άρα, με ό,τι κι αν καταπιάνεστε!

    Φιλιά για τα ζουζούνια σου!
    Τα λέμε σύντομα.
    Ζαμπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι πολυ με την επισκεψη σου Ζαμπία! Με βρηκες ε; Χτες ειχα κολλησει σε 2-3 καινουρια food blogs που μου συστησαν και ξελιγωθηκα! Εψαχνα να βρω ενα γλυκακι να φτιαξω και τελικα εφτιαξα το σοκολατενιο κεικ σου το οποιο εγινε ονειρο! Τις επομενες μερες θα φτιαξω και κατι αλλες υπεροχες συνταγες που μαζεψα χτες απο ολες εσας τις χρυσοχερες!
      Σ´ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Η αληθεια ειναι οτι αν φτιαξεις κατι με μερακι και καλη διαθεση, γινεται ομορφο. Θελει και λιγο ταλεντο βεβαια αλλα η προθεση μετραει:)

      Διαγραφή
  13. χαχαχααα Δήμητρά μου τι ΥΠΕΡΟΧΗ, ΖΕΣΤΗ, ΤΡΥΦΕΡΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ανάρτηση είναι αυτή;!!! Εμένα με ενθουσίασε, και με συγκίνησε.
    Μπράβο σου που ζεις τα παιδάκια σου τόσο πολύ, τόσο ουσιαστικά, που περνάς τόσο ποιοτικές στιγμές μαζί τους!!!!!! Να είσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, να δημιουργείς τόσο όμορφες αναμνήσεις για το μέλλον, και για σένα, μα προπαντός για τα αγγελούδια σου. χαχαχαααα ξεβάφει το κολιέ ε; Δεν πειράζει φόρα το εσύ. Και η ζωγραφιά της Ανταστασίας Τέλεια. Εγώ τις βάζω μέσα σε ένα μεγάλο, διάφοανο ντοσιέ, γιατί ακόμη μου φτιάχνουν οι κορούλες μου, κι ας έχουν μεγαλώσει. Πάνω από το κρεββάτι μου, έχω πάντα μια ζωγραφιά τους, που ανανεώνεται συχνά.
    Ααα!!! Κι εγώ επισκέπτομαι ένα αγαπημένο μου μπλογκ μαγειρικής, που με έχει σώσει.
    Η τούρτα σου έγινε τέλεια!!!! Μπράβο σου!!!! Να χαίρεσαι τον μπαμπά σου!!!
    Πολλά φιλιά!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ροδουλα τι να σου πω.....με συγκινησες τοοοοοσο πολυ με το σχολιο σου!
    Προσπαθω να ειμαι καλη μαμα και συζυγος και πολλες φορες ειναι δυσκολο. Πραγματικα μιλαω, τους σχεδον 3 μηνες που μπλογκαρω εχω μαθει τοσα πολλα απιθανα και χρησιμα που μονο καλυτερη με εχουν κανει. Πως λοιπον να μην αγαπω ολες τις φιλες μου τις bloggers!
    Ειναι ακομα πιο σπουδαιο να ακουω ομορφα λογια απο μια επισης μανουλα, παιδαγωγο και blogger:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά μην ξαναπείς ότι δεν τα καταφέρνεις! Τόσα καινούρια πράγματα έχεις κάνει, η οικογένεια θα έχει τρελαθεί!
    Και τι ωραία που γράφεις βρε Δάμητρα! Και αστεία και συναισθηματική!
    Είδες τι ωραία που είναι εδώ στον κόσμο μας; Αλληλο-εμπνεόμαστε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε, από τον ενθουσιασμό μου σε είπα και Δάμητρα! χεχε!

      Διαγραφή
    2. Ούτε που το πρόσεξα Βέρα, διάβαζα τα άλλα τα όμορφα που μου γράφεις! χε χε χε. Όντως, ο κόσμος μας είναι υπέροχος! Χαίρομαι τόσο πολύ που σας βρήκα! Ειλικρινά!

      Διαγραφή
  16. Μα πως τα καταφέρνεις και με κάνεις να χαμογελώ στην κάθε σου ανάρτηση?!!?
    Είσαι απλά υπέροχη!!
    Να χαίρεσαι τα ταλαντούχα παιδάκια σου και να τους προσφέρεις ότι καλύτερο από τα χεράκια σου! Που βλέπουμε ότι το κάνεις με μεγάλη επιτυχία!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια Αναστασία, πρέπει να είσαι ένας πολύ χαμογελαστός άνθρωπος και τυχερός φυσικά με 4 άντρες στο σπίτι! Χάρηκα που σε είδα να βολτάρεις στη blogosfera:)

      Διαγραφή
  17. αχχαχαχαχχαα!
    με εκανες και ξεκαρδιστηκα!
    χιλια μπραβο για την νεα βελτιωμενη εκδοχη σου!
    καλη συνεχειαααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα κοστίζω περισσότερο και συμφέρω. Είμαι η νέα έκδοση "Δήμητρα 2013"!
      Γειά σου Μάχη θεά και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  18. Καλημέραααα! Βλέπω στόλισες κι εσύ ε; Άντε και του χρόνου! Η βόλτα στην blogoγειτονιά, μου αρέσει πάρα πολύ. Ειδικά όταν "δέχομαι επισκέψεις", κάνω σαν μικρό παιδί που ανοίγει δώρο!!! Όσο για τις συνταγές και τις κατασκευές, έχω χάσει την μπάλα! Ολο σημειώσεις κρατάω, και αν ξεκινήσω να φτιάχνω όλα όσα έχω δει, θα φτιάχνω χριστουγεννιάτικες συνταγές, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα! Πάω τώρα να δω την συνταγή για την τούρτα, γιατί στις 5 Δεκεμβρίου έχει γενέθλια η κοράκλα μου και ετοιμάζουμε πάρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την κούκλα! Είδες καλέ τί όμορφα που είναι εδώ στην blogo land? Και να μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα ότι θα αισθάνομαι τόσο όμορφα όταν διαβάζω σχόλια αναγνωστών μου και όταν επισκέπτομαι άλλα blogs και καμαρώνω τα όμορφα καλούδια τους με γνήσια χαρά για την χαρά τους!
      Είναι υπέροχα στην blogosfera!
      Για την κοράκλα θα βρεις μια τούρτα υπερπαραγωγή. Αυτή είναι εύκολη, για μας που...γεράσαμε:)

      Διαγραφή
  19. Αχ βρε τρελοκομείο, πάντα μου φτιάχνουν τη διάθεση οι αναρτήσεις σου! Έβαλες και φοβερό τραγούδι για να συνοδεύσουμε τη συγκεκριμένη!
    Τι ωραία που σου φτιάχνουν ζωγραφιές και δωράκια τα παιδάκια σου! Πόσο συγκινητικό πρέπει να είναι! Απλά ανυπομονώ πραγματικά!
    Με το μαγείρεμα πήρες φόρα μου φαίνεται! Είδες τελικά που το έχεις και δεν το ήξερες;;;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τραγούδι αυτό το αγαπώ πολύ και με χαλαρώνει. Χαίρομαι που σου αρέσει και εσένα μανούλα:)

      Όσο για το "τρελοκομείο" βρήκες το δεύτερό μου όνομα! Οι φίλοι μου (non-bloggers) τρελοκομείο με αποκαλούν παρόλο που κοντεύω τα 40! Όσο για το μαγείρεμα, είμαι ακόμα στα σπάργανα! Έχω πολύ δρόμο:) Σ'ευχαριστώ όμως για τα καλά σου λόγια!!!

      Ετοιμάσου και εσύ σε λίγο να σου φέρνει το Φιφινάκι μουντζούρες στην αρχή, έργα τέχνης στη συνέχεια! Περιμένουμε τα ευχάριστα νέα σου σε λίγο καιρό!!!

      Διαγραφή
  20. Α μα εσυ είσαι χρυσοχέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά". Για μένα γράφτηκε το τραγούδι:)

      Διαγραφή
  21. Υπέροχη ανάρτηση...τόσο γενναιόδωρη!!! Με συγκίνησες....και σε καταλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε συγκίνησα Κατερίνα που κάθε φορά που σε διαβάζω ανατριχνιάζω???
      Σ'ευχαριστώ για την βολτούλα. Χαίρομαι να σε βλεπω να περνάς από την γειτονιά μου:)

      Διαγραφή
  22. Αφασία είσαι. Να είσαι καλά και να μας κάνεις να γελάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωτάκι γλυκό και ευαίσθητο γειά σου:) Πολύ χαίρομαι όταν σε βλέπω εδώ και κυρίως που σε κάνω να γελάς. Όταν νιώθεις μοναξιές (που αποκλείεται με τόσους blogo-φίλους), να περνάς από εδώ μια βολτούλα να σκας ένα χαμογελάκι.

      Διαγραφή
  23. Πολύ όμορφη ανάρτηση... μου τα χάλασες με τη Λάκτα γιατί ξεκίνησα δίαιτα σήμερα αλλά κατά τ'άλλα σε απόλαυσα για ακόμα μια φορά.
    Τα μπισκοτάκια δεν έπρεπε να τα αναλώσεις σε πετροπόλεμο, έπρεπε να τα κάνεις στολίδια στο δέντρο σας :)
    Φιλιά πολλά, keep up the good job!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βίκυ και καλώς ήρθες στην παρεούλα μας.
      Στα χάλασα με τη lacta ε? Τι να κάνω...με κοιτούσε στο ψυγείο και με φώναζε να την φάω! Εσύ μην ακους, συγκεντρώσου στη δίαιτα:)
      Όσο για τα μπισκοτάκια, άσε, όταν τα πετούσα δεν ήξερα η δόλια! Μετά ήρθαν οι blogo-φίλες εδώ και μου είπαν να τα κάνω στολίδια! Ήταν αργά όμως...είχε περάσει ο σκουπιδιάρης!

      Διαγραφή
  24. Ωραία ανάρτηση! Κι εγώ κάπως έτσι είμαι χάρηκα για την γνωριμία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ειρήνη από την όμορφη Ξάνθη! Καλώς ήρθες και εσύ στην τρελο-παρέα μας.
      Δεν ξέρω τι εννοείς ότι "κάπως έτσι είσαι" αλλά στο blogo-σπιτάκι σου που ήρθα βόλτα και είδα τα 17 gingerbread σπιτάκια που έφτιαξες πέρυσι, έπαθα εγκεφαλικό! Αυτά είναι καλλιτεχνήματα, εσύ είσαι ταλαντούχα! Δεν υπάρχει σύγκριση!!!

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ τα είδα και .... πρασίνισα από την ζήλεια μου !!!!!!!!!!! Θέλω κι εγώ...... Θα το προσπαθήσω, αλλά η Ειρήνη έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Άστα Μαράκι, άστα! Αυτά βλέπω και πέφτω στα πατώματα! Όχι 17 gingerbread σπιτάκια, ούτε μισό δεν θα καταφέρω να κάνω! Mission impossible!

      Διαγραφή
  25. Ευχαριστώ για την εκτίμηση όμως δεν είναι τόσο δύσκολα! Θέλει υπομονή και πολύ χρόνο, ναι, αλλά η συνταγή δεν είναι δύσκολη δεν έχει κάποιο πρόβλημα που μπορεί να μην βγει! Το πρώτο σπιτάκι που έφτιαξα ήταν λίγο χάλια και μεγάλο όμως πέρυσι ήταν η τρίτη χρονιά που έκανα σπιτάκια. Μίκρυνα και τα πατρόν και σε κάθε δόση έβγαζα 4. Είναι τόσο δύσκολο όσο το να φτιάχνεις μπισκότα! Φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για μένα γιατί δεν έχω χρόνο και με βλέπω να κάνω μόνο 2 για τα παιδιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ειρήνη μου! Αααααα ώστε το πρώτο σου βγήκε λίγο χάλια...υπάρχει ελπίδα δηλαδή! Σ'ευχαριστούμε για την στήριξη στη Mission impossible: gingerbread σπιτάκια:)

      Διαγραφή
  26. Δήμητρααααααααααααααααα μάντεψεεεεεεεεεεεεεεεε ! Σου έχω δωράκιιιιιιιιιιιιιιιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις γύρισα από το blogo σπιτάκι σου με το δωράκι μου αγκαλιά! Τιμή μου που με σκέφτηκες και καμάρι μου να το στολίσω στο σπιτάκι το δικό μου!
      Όπως σου έγραψα ήδη βέβαια, θα περάσουν σικέ το θεσμό αυτό μιας και σου δίνω και μου δίνεις βραβεία:) Λες να μας παρεξηγήσουν????

      Διαγραφή
  27. Τι να πω για την ζωγραφιά και το υπέροχο μενταγιον, έχει δικιο ο γιος σου βρε συ, είσαι πιο όμορφη φορώντας το! Τρελαίνομαι για ζωγραφιές απο παιδάκια, εμένα ο δικό ςμου ακόμη κάτι λίγα φτιάχνει, δεν ειναι τόσο καλός όσο η κόρη σου..
    Εχω μείνει άναυδη με την τούρτα βρε θηρίο, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ πραγματικά, μας κοροϊδεύεις μου φαίνεται, εσυ δεν εισαι ακαμάτρα εσύ είσαι μάστορας! Πραγματικά υπέροχη! Και το κέικ τέλειο το βλέπω, στο είπα και στο mail, πιάνουν τα χέρια σου και εσύ λέγε ότι θέλεις. Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για την αναφορά αλλα περισσότερο σέυχαριστώ για την αγάπη σου Δήμητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου θεά μου Έρη! Η πρώτη food blogger που διάβασα και με βοήθησες και στήριξες πολύ με τα e-mails σου! Είσαι αξιαγάπητη!
      Θα μεγαλώσει λίγο ακόμα και ο Κωστάκης σου και θα σου φτιάχνει έργα τέχνης.
      Το κέικ σου όπως και η τούρτα της Ερμιόνης ήταν εύκολα γι' αυτό τα διάλεξα και ας πούμε τα κατάφερα...στα υπόλοιπα είναι το θέμα!

      Διαγραφή
  28. Πολύ γλυκιά ανάρτηση!!! Εύχομαι να είσαι γερή και να προσφέρεις τα καλύτερα στα αστεράκια σου!!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου και σ'ευχαριστώ που πέρασες βολτούλα μέσα σε όλα τα τρεξίματά που έχεις με τα bazaar. Καλή εβδομάδα και σε σένα και καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις:)

      Διαγραφή
  29. Δήμητρα τέλεια ανάρτηση και τι δεν έχει!!!!Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!Η τούρτα πραγματικά φανταστική, χίλια μπράβο!Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την αναφορά!!!Εσύ τα καταφέρνεις τέλεια συγχαρητήρια!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ KAI εσένα για τις υπέροχες συνταγές σου, πάντα κατατοπιστικές, πολλές φορές εύκολες, με φωτογραφίες και πλήρη ανάλυση των βημάτων! Ακόμα και για χαζούς...για μένα μιλάω:)

      Διαγραφή
  30. μιλάμε για σούπερ εξέλιξη, έτσι? να'ναι καλά τα κοριτσάκια της μαγειρικής!! κι εγώ παρακολουθώ από κει εννοείται!! τα σύννεφα στη ζωγραφιά με ενθουσίασαν, σοβαρά!!! θέλω κι εγώ ένα σύννεφο με ροζ μάγουλα!! η καρδούλα, αχ, πόση αγάπη! φόρα το και μη λες και πολλά!! χι χι.. φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Ευακι. Αστα, μας εχουν συγκλονισει οι φιλες food bloggers με τα χριστουγεννιατικα και εσεις οι υπολοιπες οι καλιτεχνικες με τα εργα τεχνης σας!!!!
      Οσο για τις ζωγραφιες, εχεις το ανηψακι σου τωρα, σε λιγα χρονακια ετοιμασου για συννεφακια και καρδουλες και συ:)

      Διαγραφή
  31. Πολύ μου αρέσει να βρίσκω καινούργια μπλογκάκια στη γειτονιά!!!!!
    Περιττό να σου πω πως μου άνοιξες την όρεξη!!! Να τη δοκιμάσω την τούρτα το Σάββατο που έχει παρτάκι η κορούλα μου; (6 ετών). Θα τη φάνε τα πιτσιρίκια λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλως την καινουρια φιλη. Χαιρομαι που σε βλεπω, θα περασω και εγω αργοτερα μια επισκεψουλα να με φιλεψεις κατιτις.
    Οσο φια την τουρτα εννοειται οτι θα ξετρελλαθει β κορουλα σου. Ειναι πανευκολη και παιχνιδιαρικη μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και γω ανακαλυψα πολλα πραγματα μεσα σε λιγους μηνες. Φανταστειτε να τα λεγαμε και απο κοντα τι ομαδα θα ειμασταν. Το γυρο κοτοπουλο το εκανα και γω.Απιθανο.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα Μαράκι, το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό. Αν συναντιόμασταν όλες μαζί, θα μας έδιωχναν από το μαγαζί! Γι'αυτό, αν το επιχειρήσουμε, θα πρέπει να είναι σε ανοιχτό χώρο:)
      Ο γύρος κοτόπουλο τα σπάει!!!!

      Διαγραφή
  34. Γειά σου Δήμητρά μου!!

    Τι να πω? Ειληκρινέστατα έχω μείνει άφωνη. Με την δημιουργηκότητά σου, με την όρεξη που έχεις, με την αισιοδοξία σου. Απόλαυσα το κείμενό σου και δηλώνω φανατική του μπλόγκ από σήμερα.... Τι να πω? Τόσο καιρό που είχα το μυαλό μου και δεν σε είχα ανακαλύψει? Ε???

    Ομολογώ ότι ζήλεψα την περιγραφή σου στην αρχή. Σοκολατούμπα και κρασάκι, ουφ!!! Αυτό είναι απόλαυση και μάλιστα από τις μεγαλύτερες!!!

    Σε φιλώ κούκλα! Keep going στις μαγειρικές σου αναζητήσεις! Τα πας περίφημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προσπαθώ να γίνω αναγνώστης και δεν τα καταφέρνω. Το pc μου έχει φάει κόλλημα.. Θα προσπαθήσω πάλι σε λίγο!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Χρυσαυγή με τα πάρτυ σου τα τέλεια!!!!
      Σ'ευχαριστώ πολυ πολύ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ πολύ και που θα μου πάει θα γίνω expert! Σ'ευχαριστώ και για την επίσκεψη.
      Όσο για το μέλος, δεν ξέρω τι έγινε...πάντως έγινες δύο φορές!! χα χα χα

      Διαγραφή
  36. Άντε, τι κάνεις τόσες ώρες Δημητρούλα!!!!!????????
    Από το μεσημέρι γράφεις, ακόμη να τελειώσεις; Τα άπαντά σου θα διαβάσουμε;
    Κουράστηκα να πηγαινοέρχομαι στο σπιτάκι σου και να είναι κλειστό. Ουφ!!!

    By the way, πήγαινε μία βολτούλα από το σπιτάκι της Θεανώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άτιμη!!!!!!!!! Θα διαβάσεις γιατί άργησα!
      Όσο για την Θεανώ,πήγα και από εκει και είδα τα σημάδια σου!

      Διαγραφή
  37. Χαχαχά απίθανη ανάρτηση, είσαι φοβερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιωργία! Σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη.
      Θα τα λέμε πλέον στην blogoγειτονιά:)

      Διαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)