- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Pay it forward my friends

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Pay it forward my friends

Ναι, έχουμε οικονομική κρίση.  Ναί όλοι έχουμε επηρεαστεί.  Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ.   Όλοι όμως μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, ο καθένας με τον τρόπο που ξέρει και μπορεί.

Στην μαγική ταινία "Pay it forward" (Χωρίς αντάλλαγμα), ένας πιτσιρικάς σκέφτεται μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο: "Κάνε μια καλή πράξη και αυτή θα γυρίσει κάποτε σε σένα.  Δώσε απλόχερα χαρά, χωρίς αντάλλαγμα".

Δεν είναι δύσκολο, πιστέψτε με.  Απλά δεν το έχετε σκεφτεί σοβαρά μέχρι τώρα.  Η κρίση, μας έχει κάνει όλους νευρικούς, αγχώδεις, δύσπιστους.  Νομίζουμε ότι μόνο το σπίτι μας "καίγεται", όταν στον έξω κόσμο, στην γειτονιά μας, υπάρχουν άνθρωποι με πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από τη δική μας.  Μπορεί να μην είμαστε πλούσιοι, αλλά με πολύ μικρές πράξεις, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και τον κόσμο καλύτερο!  Γιατί και αυτοί που θα ευεργετήσουμε, με τη σειρά τους, θα κάνουν το ίδιο για κάποιους άλλους.


Αν αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε και εσείς να κάνετε ένα καλό, σας δίνω μερικά απλά παραδείγματα:
  • Κεράστε έναν φίλο σας που είναι άνεργος, ένα καφέ.
  • Αγοράστε ένα εισιτήριο των Μ.Μ.Μ. σε κάποιον που δεν του φτάνουν τα λεφτά.
  • Αγοράστε τρόφιμα για μια φτωχή οικογένεια στη γειτονιά σας.
  • Πηγαίνετε κάποιον ηλικωμένο στο γιατρό ή στην τράπεζα (για να μην τον κλέψουν).
  • Χαρίστε (όχι πουλήστε!) είδη ένδυσης, ηλεκτρικές συσκευές ή έπιπλα που δεν χρειάζεστε, σε καλή κατάσταση, σε ανθρώπους που τα χρειάζονται πραγματικά.
  • Πάρτε μαζί με τα παιδιά σας στο σινεμά/θέατρο, ένα φιλαράκι τους που οι γονείς του δεν μπορούν να το πάνε. 
Σκεφτείτε δημιουργικά και θα βρείτε κι άλλα πράγματα.   Αν πάλι δεν σας καταβαίνει ιδέα, μπείτε εδώ να πάρετε μερικές, ανάλογα με την ιδιότητά σας (ιδιώτες, δάσκαλοι ή επιχειρηματίες).

Ακόμα και στα παιδιά σας να το μεταφέρετε και αυτά ξέρουν πώς θα το κάνουν πράξη, όσο μικρά κι αν είναι.  Η 6χρονη κόρη μου τις προάλλες γέμισε δύο τεράστιες τσάντες με παιχνίδια της (παιχνίδια που παίζει παρακαλώ!) και τα χάρισε σε μια συμμαθήτριά της που είχε έρθει σπίτι και της είπε ότι δεν έχει ούτε καν Barbie (με έκανε τοοοοσο περήφανη)!  Οι γονείς του κοριτσιού αυτού, είναι άνεργοι και οι δύο, έχουν 3 παιδάκια να θρέψουν, έφυγαν από το σπίτι που έμεναν με ενοίκιο και μένουν πλέον όλοι μαζί στη γιαγιά.  Τι να πούμε λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι που έχουμε το σπίτι μας, τις δουλειές μας και ένα πιάτο φαί να φάμε?

Η πεθερά μου κάθε βδομάδα, κερνάει σουβλάκια και αγοράζει ψωμί και γάλα σε δύο φτωχά παιδάκια που ζητιανεύουν στη λαϊκή.

Η μαμά μου μαγειρεύει και μοιράζει φαγητό σε φτωχούς ηλικιωμένους στη γειτονιά της και πληρώνει λογαριασμούς τους.  Ο μπαμπάς μου, τρέχει και βοηθάει όποιον του το ζητήσει για οποιοδήποτε θέμα. 

Έτσι μάθαμε από το σπίτι μας ο άντρας μου και εγώ και αυτό κάναμε πάντα πράξη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.  Και πιστέψτε με, μέχρι τώρα, μας γυρίζει πάντα πίσω το καλό!  Το βασικότερο όλων, έχουμε ΥΓΕΙΑ!

Για να φτιάξουν τα πράγματα, πρέπει να φτιάξουμε εμείς πρώτα!


 If you can’t feed a hundred people, then just feed one.  Mother Teresa

Σας καληνυχτίζω και σας αφήνω στις σκέψεις σας....

Υ.Γ.1 Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Pay it Forward Global Movement, μπείτε εδώ.
Υ.Γ.2 Αύριο θα επανέλθω με χαρούμενο post! 

6 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΟΣΑ ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ....Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ....ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ....
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκω οπαδούς σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα! Σ'ευχαριστώ πολύ Νίτσα. Ελπίζω να αγγίξει κι άλλους όπως εσένα.

      Διαγραφή
  2. symfono & epafxano & gia osous kakoproairetous skeftoun ti exoun na kerdisoun to sigouro einai oti PANTA gyrizei se mas to kalo.Diapistomeno...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο Steicy! Δεν χρειάζεται πάντα να σκεφτόμαστε τι θα κερδίσουμε πριν κάνουμε κάτι. Μην βάζουμε πρώτα τον εγωισμό και το προσωπικό όφελος.
      Ας είμαστε αλτρουιστές επιτέλους!

      Διαγραφή
  3. ΔΗΜΗΤΡΑ4/10/12

    Από τώρα έχετε κέρδίσει μια κάλη θέση στην αλλη ζώη , δυστηχώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εγωϊστές το μόνο που τους νιάζει ειναι πως να κάνουν λεφτά και πως να ξεπεράσουν τον διπλάνο τους, η πλεονέξια και ο φθόνος είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα . Μπράβο αγάπη πάντα με κάνεις πολύ περίφανη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)