- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Α, να ένα παπί

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Α, να ένα παπί

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι από την Γλώσσα της Α' Δημοτικου για όσους δεν έχουν πρωτάκι!

Διαβάζοντας λοιπόν χτες, το blog Ανθομέλι και την πολύ γλυκιά αλλά και χρήσιμη ανάρτηση Το πρωτάκι μας, για την κορούλα της Kathy, βρήκα κάτι φοβερές συμβουλές-προτάσεις που θα αρχίσω από σήμερα κιόλας να εφαρμόζω με το δικό μου "πρωτάκι", την κορούλα μου!

Όσοι έχετε μικρότερα παιδάκια, δεν έχετε ακόμα μπει...στα προβλήματα του σχολείου!  Όσο ήταν μικρά τα παιδιά, σκεφτόμουν ότι είναι δύσκολα, αλλά μου έλεγαν άλλες έμπειρες μανούλες "Όσο μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και τα προβλήματα"!  Πόσο δίκιο είχαν.  Όταν λέμε "προβλήματα" φυσικά, εννοούμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας!  Στη συγκεκριμένη περίπτωση...το σχολείο.   Δεν εννοώ φυσικά ότι το σχολείο είναι ένα πρόβλημα, αλλά για να κάνεις το παιδί να το αγαπήσει και να μην το δει σαν ένα "υποχρεωτικό κακό" θέλει δουλειά.   Η δική μου κόρη τουλάχιστον το έχει μάλλον δει έτσι!  Ίσως ακόμα είναι αρχή (θέλω να πιστεύω), ίσως ο καιρός δεν ευνοεί, αλλά ο νους της είναι πότε θα πάμε κούνιες, για ποδήλατο, να φάει, να χαζολογήσει, να παίξει με τον αδελφό της.....για τα μαθήματα πάντως πάμε με βαριά καρδιά! 

Άρπαξα λοιπόν την ευκαιρία να "σπρώξω" την κορούλα μου σιγά σιγά, και σας δείχνω κάτω την πρώτη εφαρμογή που θα ξεκινήσουμε από σήμερα....τις άλλες, μπείτε να τις δείτε μόνοι σας στο Ανθομέλι!   Τι, όλα έτοιμα τα θέλετε δηλαδή?



Τι είναι αυτό? Θα το τυπώσετε σε ένα χαρτί και θα γράφει το πρωτάκι σας κάθε μήνα το όνομά του.  Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα δείτε αλλά και το ίδιο φυσικά πόσο έχει αλλάξει προς το καλό βεβαίως βεβαιώς, ο γραφικός του χαρακτήρας!  Δεν είναι τέλειο????

Μετά, χάζευα στο άλλο υπέροχο, μαμαδίστικο blog Aspa Online και είδα μια ακόμα καταπληκτική ιδέα.  Ένα βάζο των αναμνήσεων στο οποίο θα ρίχνετε κάθε βράδυ ή όποτε θέλετε τέλος πάντων, την απάντηση στην ερώτηση "Ποιό ήταν το καλύτερο σημείο της ημέρας σου?" (του παιδιού σας ντε), γραμμένη σε χαρτάκι.  Το βάζο ανοίγει σε μια ημερομηνία που θα καθορίσετε εσείς.  Η Άσπα π.χ. προτείνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.  Εσείς μπορεί να θέλετε στα γενέθλια του παιδιού.  Η απόφαση είναι δική σας.  Η ιδέα πάντως είναι φοβερή!  Μπράβο Άσπα που την ξετρύπωσες μέσα από τον τεράααααστιο κόσμο του internet.  Μπείτε να διαβάσετε τι άλλο γράφει η μοναδική Aspa Online!

Εσείς που δεν έχετε παιδιά, δεν σημαίνει ότι θα μείνετε στον άσσο!  Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, γράφοντας όλα τα καλά που σας συμβαίνουν καθημερινά (όπως λέει η Άσπα αλλά και εγώ φυσικά!) και να αφήνετε τα άσχημα πίσω.  Η' τους στόχους που θέλετε να φτάσετε.  Όταν γράφετε τους στόχους σας σε χαρτί και τους πιστεύετε, θα πραγματοποιηθούν (αυτό το λέει η ξαδέλφη μου η Αναστασία η οποία από τότε που "μυήθηκε" στο The Secret και εφαρμόζει όλα εκείνα, μόνο θετικά της συμβαίνουν επειδή το πιστεύει πραγματικά και σκέφτεται αισιόδοξα).

Καλημέρα όλη μέρα καλά μου φιλαράκια και μόνο happy thoughts!

16 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αν όλοι χαμογελούσαμε κάθε μέρα στους γείτονες, στους φίλους, στους πελάτες, στους συναδέλφους, στο μπακάλη, στο χασάπη, κλπ κλπ κλπ ο κόσμος μας θα ήταν πιό χαρούμενος!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ αυτό το παπί τι μας έχει κάνει!!! Ναι, ναι, έχουμε κι εμείς πρωτάκι!!!!!!!! Το πρωτάκι μας καλά τα πάει! Το τριτάκι έχει ζοριστεί και παραπονιέται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ε? Ναι, έχω ακούσει για την τρίτη ότι είναι εξίσου δύσκολη! Κάτσε να τελειώσουμε την πρώτη και έχουμε χρόνο να αγχωθούμε! Μαθαίνω ότι τα Χριστούγεννα θα διαβάζουμε! Άντε με το καλό!

      Διαγραφή
  3. δεν έχω παιδιά!!! σίγουρα είναι πολύ ωραίες προτάσεις όμως για όσους έχουν!!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να το κάνεις με το αμόρε σου κυρία μου! Και να το ανοίξετε στην επετειό σας ή τα Χριστούγεννα! Να γράφετε τις κοινές σας όμορφες στιγμές.

      Διαγραφή
    2. λες,ε? χμμμ... χλωμό να θέλει βέβαια, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια! χι χι

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι και ο δικός μου δεν θα το έκανε αν είμασταν οι δυό μας! Θα με κορόιδευε ο άτιμος. Αλλά με τα παιδιά είναι διαφορετικά...κάνουμε τα πάντα για αυτά.

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι που βλέπω το βάζο αναμνήσεων εδώ...
    Ελπίζω να γίνει και στο δικό σας σπίτι, μια γλυκιά συνήθεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γίνει, θα γίνει! Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Πρέπει να γεμίσουμε το βάζο!!!
      Καλημέρα Aspa Online με τις φοβερές σου αναρτήσεις και ιδέες φυσικά!

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλή ανάρτηση! Ως μάνα μπορώ να σε νιώσω! Εύχομαι να έχετε μια καλή σχολική χρονιά!
    Θα ήθελα επίσης να σ ευχαριστήσω! Είναι μεγάλη μας χαρά οι αναγνώστες του Ανθομέλι να εμπνέονται από αυτά που προτείνουμε και γιατί όχι να εφαρμόζουν κάποιες από τις ιδέες μας.
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα όμορφα πράγματα πάντα αποτελούν έμπνευση και μας κάνουν καλύτερους! Ήδη έχουμε ξεκινήσει το χαρτί με το όνομα και ξετρελλάθηκε!
      Ευχαριστούμε Ανθομέλι!!!

      Διαγραφή
  6. ΔΗΜΗΤΡΑ22/10/12

    Ωραίες ιδέες μπράβο !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις εφαρμόζουμε κιόλας! Αυτό είναι το πιό σημαντικό. Ο κόσμος των bloggers μας κάνει εξυπνότερους! χα χα χα

      Διαγραφή
  7. Και γω πρωτακι εχω! Σε καταλαβαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαράκι και καλώς σε βρίσκω στο blog μου. Πέρασα και από το δικό σου και είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο, όμορφο και οικείο. Θα τα λέμε εφεξής:)

      Διαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)