- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Μαγείρεμα...στην εποχή των Δεινοσαύρων!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαγείρεμα...στην εποχή των Δεινοσαύρων!

Γιατί να το κρύψω?  Δεν μου αρέσει καθόλου να μαγειρεύω και όταν το κάνω, το αποτέλεσμα είναι συνήθως απογοητευτικό!  Οι συγγενείς και οι φίλοι μου το γνωρίζουν...πολλοί άλλωστε έχουν γευτεί την απόλυτη τραγωδία!  Με κυριότερα θύματα τον άντρα και τα παιδάκια μου τα καημένα που όταν τρώμε κάπου αλλού, μου λένε "Μαμά, γιατί η κυρία Τάδε μαγειρεύει τόσο ωραία και εσύ όχι?" και τους απαντώ "Εγώ είμαι καλή σε άλλα πράγματα παιδιά μου! Δεν μπορώ σε όλα!".

Αποκορύφωμα ήταν μια Πρωτοχρονιά που αποφάσισα να κάνω τραπέζι (μην φανταστείτε...6 άτομα ήμασταν όλα κι όλα) και από τα 5 πιάτα....τα 5 δεν τρωγόντουσαν!  Ευτυχώς είχαμε πολύ ψωμί και ποτό για να ξεχάσουμε την πείνα!   Φταίω για εκείνη ειδικά τη μέρα, ακόμα περισσότερο, γιατί ενώ ήξερα τις δυνατότητές μου, αποφάσισα να το παίξω gourmet και να φτιάξω πάπια και ένα πράσινο λαχανικό που δεν είχα ξανακούσει το όνομά του (βοήθηστε με...σαν κρεμμύδι κάτι αλλά μεγαλύτερο...σε "όκιο" τελείωνε) με σως παρμεζάνα!   Που πας ωρέ άσχετη.....για master chef!  Ήταν εκείνη η χρονιά με τις πολλές μαγειρικές στην TV και επηρεάστηκα!

Δεν είμαστε όλες οι γυναίκες γεννημένες μαγείρισσες!  Θαυμάζω όσες έχουν το μεράκι και το ταλέντο!  Η πεθερά μου θεική ελληνική κουζίνα, χωρίς λίπη και τηγανιτά.  Η μαμά μου Πολίτισα, στο άλλο άκρο, με μπαχαρικά, έντονες αλλά υπέροχες γεύσεις!  Εγώ σε καμία δεν έμοιασα!  Ευτυχώς που τις έχω both και τρώμε κανά φαί στο σπίτι γιατί εγώ δεν έχω ταλέντο και το πιστεύω, περί ταλέντου πρόκειται!  Βάλε με να σου καθαρίσω το σπίτι, να σου κάνω μια γενική, να στο κάνω κουκλί!  Μην μου πεις όμως να μαγειρέψω...με σκοτώνεις!  


Για να φτιάξω ένα ρύζι, όταν πρωτοπαντρεύτηκα, έπαιρνα τηλέφωνο πεθερά-μαμά-κουμπάρα και όποια βρω!  Ο άντρας μου έλεγε "Άσε τα τηλέφωνα, να παραγγείλουμε, πιό φθηνά θα μου στοιχίσει...είσαι και πολυλογού!"   Χώρια ότι έχω παντού συνταγές...σε κουτιά, σε ντοσιέ, στο PC αποθηκευμένες σε αρχεία!  Δεν μπορώ να μαγειρέψω χωρίς σκονάκι!

Σήμερα πήγα να ανατινάξω κουζίνα και σπίτι γιατί μου 'ρθε να μαγειρέψω στη χύτρα μετά από πολύ καιρό...ίσως και 3-4 χρόνια που έκανα το κρέας για τα μωρά μου!  Ξεχάστηκα, είχα την ηλεκτρική σκούπα, δεν άκουσα τη βαλβίδα που ανέβηκε για να κατεβάσω το "μάτι" και τινάχτηκε η χύτρα στις κεραμικές εστίες, κάπνιζε, γέμισε ο τόπος σάλτσες (μοσχάρι κοκκινιστό πήγα να φτιάξω η κακομοίρα), καθάριζα με τις ώρες!  Δεν ξέρω πώς τη γλύτωσα έτσι φθηνά και δεν είχα σοβαρότερα προβλήματα να λύσω...όπως πυροσβεστική και κουζίνα για πέταμα!  Ο Θεός με αγαπάει μάλλον!

Υπάρχει καμιά να με κατανοεί εκεί έξω στην blog-ούπολη ή είμαι μόνη σε τούτη τη ζωή???

Όπως καταλάβατε, η μαγειρική και εγώ είμαστε ακόμα στο στάδιο της εποχής "Η ανακάλυψη της φωτιάς"!



Υ.Γ. Εντάξει...ίσως υπερέβαλλα λιγάκι...αλλά όχι πολύ!

12 σχόλια:

  1. Παλιά ήμουν και εγώ πολύ χάλια τώρα τρώγομαι.. Ούτε ρύζι!!Εντάξει δεν είμαι καμια Βέβα αλλά σιγά και το δύσκολο. δε καταλαβαίνω γιατί δε τα καταφέρνεις? Και στο λέω εγώ που ήμουν άσχετη. Αν ακολουθήσεις μια συνταγή (απλή) μια χαρά θα πάνε όλα. Κοιτα ούτε εγώ μπορώ να κάνω παραλλαγές και να δημιουργώ συνταγές από το κεφάλι μου αλλά ένα μακαρόνι με κιμά το φτιάχνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε και εγώ το φτιάχνω το μακαρόνι με κιμά και παστίτσιο και σχεδόν όλα τα φαγητά...αλλά τις περισσότερες φορές μου βγαίνουν σχεδόν αποτυχημένα! Και ακολουθώ τη συνταγή κατά γράμμα! Στη ζαχαροπλαστική όμως είμαι πολύ καλή! Ένα ανεξήγητο πράγμα!
      Υ.Γ. Το γύρο κοτόπουλο της φίλης μου Captain cook πάντως, τον πέτυχα!

      Διαγραφή
  2. Αχ, κι εγώ σχεδόν στο ίδιο επίπεδο βρίσκομαι!!! Τι θα κάνουμε;;;; Δε θέλω να με πάρει από κάτω όμως, και συνεχίζω να προσπαθώ!! Ευτυχώς δεν έχουμε ακόμη κρούσματα δηλητηρίασης στο σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρίσκω έστω και λίγες ομοιοπαθούσες!!! Έτσι μπράβο, ηθικό ψηλά! Συνεχίζουμε ακάθεκτες μέχρι να φτάσουμε στο master chef 3!
      Το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηρίασης πάντως, είναι σε κορνίζα στο σπίτι μας? Στο δικό σας????

      Διαγραφή
  3. Κι εμένα δε μου αρέσει να μαγειρεύω, προτιμώ να καθαρίζω όλη μέρα!
    Βέβαια μαγειρεύω κάθε μέρα σχεδόν, αλλά όχι τίποτα φοβερό.
    Το περίεργο είναι ότι πριν κανα-δυο χρόνια έφτιαξα παστίτσιο με μια συνταγή της αδερφής μου και όσοι έφαγαν μου είπαν ότι ήταν το καλύτερο που είχαν δοκιμάσει!
    Μου αρέσει που γράφεις τόσο οικεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως και σ'εμενα έχει συμβεί να φτιάξω κατι και να αναρωτιούνται όλοι αν είναι δικό μου γιατι είναι τέλειο...συμβαίνουν και θαύματα Demi Mist! Χα χα χα!

      Ο σκοπός του blog μου είναι να περνάμε καλά. Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει να έρχεσαι για blogo-επίσκεψη...Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. χα χα χα.. πολύ γέλασα!! μάλλον το φινόκιο εννοείς, ε? χα χα.. μα καλά κι εσύ στα βαριά κατευθείαν πήγες να πέσεις??? :) εμένα μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω σε αντίθεση με τις άλλες δουλειές!!! θες να σου μαγειρεύω κι εσύ να μου καθαρίζεις το σπίτι? χα χα χα... θα φτιάχνεις και γλυκά όμως γιατί εκεί δεν έχω μεγάλο ταλέντο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο βρε! Το φινόκιο!!! Είχα δει κάπου μια εύκολη συνταγή να το κάνω για ορεκτικό και λέω "πόσο δύσκολο θα είναι?" Άστα Evonita! Μια καμμένη πρασινάδα με παρμεζάνα βγήκε!
      Στα γλυκά ευτυχώς τα πάω καλά! Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω...
      Όσο για την καθαριότητα, μένεις μακριά, αλλιώς ευχαρίστως να το "δουλεύαμε" το project αυτό! Χα χα χα.

      Διαγραφή
    2. χα χα χα.. μα σκέφτεσαι ένα τέτοιο project? :))))

      Διαγραφή
  5. ΔΗΜΗΤΡΑ14/10/12

    Είσαι λίγο άδικη με τον εαυτό σου και υπερβολίκη ,σε πολλα πράγματα τα καταφέρνεις τέλεια εχώ φάει απο τα χεράκια σου και γιαυτο τα λέω φυσικα οσο ζούμε μαθαίνουμε ,αν συνεχίσεις ομώς ετσι θα γίνεις αμαν αμαν στην μαγειρική μην ξεχνας οτι υπάρχουν και χειρότερες σε αυτή την τέχνη , μείνε όπως είσαι λατρεμένη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα μείνω ακριβώς όπως είμαι τώρα...θα είμαστε νηστικοί 1-2 φορές τη βδομάδα! Πάντως κάθε χρόνο και καλύτερα! Εσένα όμως ποτέ δεν θα σε φτάσω!

      Διαγραφή
  6. Τελικά απέδειξες ότι μια χαρά μπορείς με βάση την ανάρτηση για τούρτες, κέικ κλπ που διάβασα πριν! Μήπως τελικά σε εμπνέουν οι μπλογκοσυνταγές και όχι αυτές τις Tv;
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)