- See more at: http://www.all4blogs.gr/arthra/kante-aytomata-ta-exoterika-link-na-anoigoyn-se-neo-parathyro#sthash.CzJeFc1E.dpuf Counting SMiLES: Καθαρίζω άρα υπάρχω ή μήπως όχι?

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Καθαρίζω άρα υπάρχω ή μήπως όχι?

Με αφορμή τις συνηθισμένες πλέον δουλειές του σπιτιού που με έκαναν να χάσω την πρωινή μου Σαββατιάτικη βόλτα με παιδιά και σύζυγο, το σημερινό μου post είναι αφιερωμένο στις Νοικοκυρές αλλά και στους συντρόφους αυτών! Στην υγεία μας!

Δουλειές δουλειές δουλειές!  Έρχεται Σαββατοκύριακο και αντί να ξεκουραστούμε, καταπιανόμαστε με χιλιάδες μκρο και μεγαλοδουλειές του σπιτιού και χάνουμε πολύτιμο χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους. Και δηλαδή αν το σπίτι μας είναι ΤΕΛΕΙΟ θα μας δώσει κανείς το βραβείο της Καλής Νοικοκυράς?  Η' μήπως δεν θα ξαναγίνουν όλα χάλια σε λίγη ώρα, ειδικά αν έχουμε παιδιά? Δεν εννοώ φυσικά να τα παρατήσουμε όλα και να γίνουμε ρεμάλια. Υπάρχει και η μέση λύση.  Το σπιτάκι μας καθαρό όσο πρέπει (κουζίνα, τουαλέτα, πάτωμα και λίγη τακτοποίηση) και τα υπόλοιπα άλλη φορά. Δεν χρειάζεται να πλένουμε τα μπαλκόνια κάθε μέρα/βδομάδα, μπορούμε απλά να τα σκουπίζουμε (+οικονομία).  Δεν χρειάζεται να ξεσκονίζουμε ολημερίς.  Τι κι αν έχουν λίγη σκόνη τα έπιπλα.  Μην σας πρήζω με αυτά, εσείς τα ξέρετε καλύτερα.


Για τις εμάς τις παντρεμένες ειδικά: Οι περισσότερες ξέρετε βέβαια ότι οι σύζυγοί μας (η πλειοψηφία τουλάχιστον) δεν ενδιαφέρονται τόσο αν το σπίτι είναι "στην τρίχα" και μπορούν να γλύψουν το πάτωμα, παρά προτιμούν να βλέπουν την γυναίκα τους ήρεμη, ξεκούραστη και....ερωτευμένη (μαζί τους εννοώ πάντα....σεμνάααααα). 

Δεν μας θέλουν δηλαδή έτσι

αλλά έτσι
 

ή και κάπως έτσι 
   

Σ'αυτό το σημείο θα πείτε  "τι μας λέει τώρα" ή θα συμφωνήσετε μαζί μου.  Δεν το παίζω έξυπνη φυσικά γιατί τα ίδια κάνω (μέχρι κάποιο βαθμό).  Το παλεύω όμως. Ήδη έχω αλλάξει από παλιά που π.χ. καθόμουν σπίτι κάθε σαββατοκύριακο να καθαρίζω σαν την σπαστικιά και να χάνω πολύτιμο χρόνο από την βόλτα με την οικογένειά μου, που πήγαινε φυσικά χωρίς εμένα!  Μέχρι που ξύπνησα. Κάνω τα βασικά και όσα βλέπει η...πεθερά! Κάντε το ίδιο...χωρίς να αρρωστήσετε από τις τύψεις!
 

Και απο εδώ και στο εξής, όταν πάτε στο σπίτι μια φίλης σας για καφέ, μην βιαστείτε να την κατακρίνετε αν έχει λίγη σκόνη!  Θα έχει διαβάσει το post μου!!!

Είτε λοιπόν έχουμε οικογένεια, είτε μόνο σύζυγο ή απλά φίλους, τώρα που ο καιρός είναι ακόμα υπέροχος και μπορούμε να πάμε βόλτες, ας το εκμεταλλευτούμε.  Ας απολαύσουμε την κάθε στιγμή μαζί τους κάνοντας από μια απλή βόλτα μέχρι μια εκδρομή για πικ νικ. Μπορούμε να περάσουμε όμορφα και χωρίς πολλά λεφτά!  Περιμένω τις απόψεις σας.

Υ.Γ.  Επειδή κάποιοι με ρωτάτε πως να αφήσετε σχόλιο: Πατάτε πάνω εκεί που λέει "¨Κανένα σχόλιο". Αν κάποιος έχει ήδη σχολιάσει, γράφει αντίστοιχα "1 Σχόλιο", "2 σχόλια" κοκ. Πατάτε εκεί λοιπόν και γράφετε. Αν δεν έχετε λογαριασμό google ή κάτι άλλο, υπογράψτε σαν Ανώνυμος αλλά γράψτε στο τέλος το όνομά σας μόνο, αν θέλετε.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/12

    Ego pou den exo skala...
    Anyway me vriskeis apolytos symfoni & etsi akrivos leitourgo...alloste se 3 minutes to spiti einai pali xalia...To sk einai gia fun!!!
    Enjoy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποια δεν έχει σκάλα...ας κρεμαστεί από πολυέλαιο...αν δεν έχει ούτε πολυέλαιο...ας κυκλοφορεί γ..μνή!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/12

    Ευχαριστούμε πολύ για τα υπέροχα post σου.
    Μια φίλη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks φίλη μου ανώνυμη για το θάρρος που μου δίνεις να συνεχίσω, σε πείσμα κάποιων (ξέρουν αυτοί) που με κοροιδεύουν!

      Διαγραφή

Αφήστε σχολιάκι μόνο αν έχετε χρόνο. Αλλιώς χαίρομαι και μόνο που με διαβάσατε:)